"Nadam se da odluka o kovid pasošima neće biti zvanična": Brnabić najavila kako ćemo putovati

- Ne mogu da verujem da samo zbog geografskog porekla tih vakcina, oni mogu da diskriminišu sve ljude koji su te vakcine primili - kaže premijerka Srbije

  • 36
kovid pasoš koronavirus putovanja Foto: Shutterstock

Predsednica Vlade Ana Brnabić je danas, komentarišući najavu Evropske unije o uvođenju kovid pasoša sa vakcinama koje su odobrene u EU, rekla da je to protiv svih osnovnih evropskih vrednosti i da to ne sme da se tretira kao geopolitičko pitanje, piše Tanjug.

Odgovarajući na pitanja novinara u selu Junkovac kod Lazarevca, Brnabićeva je rekla da misli da su i ljudi u Briselu i svim tamošnjim relevantnim zdravstvenim agencijama svesni činjenice da su i kineska i ruska vakcina efikasne i bezbedne.

- Ne mogu da verujem da samo zbog geografskog porekla tih vakcina, oni mogu da diskriminišu sve ljude koji su te vakcine primili - rekla je premijerka.

Navela je da ne veruje da će takva odluka biti doneta kao zvanična odluka EU.

Ali i ako bude doneta, navela je da će građani koji su vakcinisani Sinofarm i Sputnjik V vakcinom svakako moći da putuju zato što će, dodala je, država učiniti sve što je potrebno da obezbedi da testovi na antitela i PCR testovi budu završeni u rekordnom roku kako bi mogli da putuju.

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da građani Srbije ne treba da brinu oko putovanja. On je dodao da oni koji su primili kinesku vakcinu, treba da budu opušteni jer će im se obezbediti dozvole, nakon vesti o tome da će unutar EU slobodno moći da se kreću samo građani koji su se vakcinisali cepivom odobrenim od strane Evropske agencije za lekove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    14. mart 2021 | 11:57

    Ako bude tako niko ko nije primio kinesku i rusku ne moze da udje u Srbiju a iz EU je.Reciprocitet.

  • ГЦГ

    14. mart 2021 | 12:35

    Не можете да вјерујете?! Па господо или се правите глупи или то стварно јесте? ЕУ је фашистичка творевина која нас не жели и све ради да нам то покаже. Само ви, годподо, сад не можете да вјерујете. Продаћете душу за сребрењаке и опет вас неће цијенити ни жељети. Више би вас поштовао и сопствени народ кад бисте им једном рекли у лице ,,одхебите више”. Ал за то треба...

  • Kosta

    14. mart 2021 | 11:57

    Pplariš za troje 800 evra pcr testove i putuješ... Ko nema para sedi kući.. Nema više mora i paradajza za 150 evra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA