≫ 

Besplatna aplikacija pruža mogućnost boljeg upoznavanje Grčke: Odličan način za turističku promociju

- Naš nacionalni ponos za žrtve i dostignuća naših predaka, tako se prenosi svakom turisti i promoviše Grčku, ne samo kao destinaciju, već kao ideju - prokomentarisao je ministar Teoharis novu aplikaciju

  • 0
Grčka, aplikacija Foto: Pixabay, play.google.com

Novu aplikaciju za mobilne telefone i druge mobilne uređaje, sa akcentom na promociji turističkih tačaka koje su značajne za obeležavanje 200 godina od početka Grčkog rata za nezavisnost, razvili su Ministarstvo turizma i Nacionalna turistička organizacija Grčke.

U pitanju je svojevrsni digitalni alat, koji je dizajniran tako da se koristi kao vodič za mesta i atrakcije širom zemlje, koje su na određeni način povezane sa važnim događajima tokom Grčke revolucije.

Korišćenje aplikacije „Visit Greece“ je potpuno besplatno. Cilj aplikacije je da ojača i promoviše istorijsko sećanje, vezano za turistički razvoj zemlje. 

Pored ostalih sadržaja, dostupne su i prezentacije muzeja širom Grčke koji su povezani sa borbom za nezavisnost.

Sem toga, korisnicima ove aplikacije se nudi mogućnost da se upoznaju sa različitim spomenicima koji se nalaze u zemlji, ali i sa prirodnim znamenitostima, odnosno mestima na kojima su se odigrali značajni događaji. U okviru aplikacije su predstavljene i građevine koje imaju veze sa borbom, kao i sva druga mesta koja su bili značajna u toku borbi za nezavisnost.

Takođe, ovom aplikacijom su obuhvaćeni i manastiri širom Grčke koji su povezani sa nacionalnim ustankom, ali i sa aktivnostima koje su mu prethodile.

Trenutno je aplikacija dostupna na grčkom i na engleskom jeziku.

Grčka, aplikacija Foto: Pixabay, play.google.com

Kao sredstvo širenja znanja o važnosti revolucije u Grčkoj na međunarodnom nivou, ova aplikacija je izuzetno značajna. Upravo ona predstavlja još jedan razlog za posetu stranih turista Grčkoj.

Kroz digitalni razvoj i prezentovanje originalnog sadržaja, očekuje se da će ova aplikacija uticati pozitivno na domaći turizam, što će istovremeno doprineti jačanju turizma na globalnom nivou u zemlji.

- Grčki turizam u potpunosti je koordinisan sa proslavom 200 godina od početka revolucije. Uz pomoć ove aplikacije promovišemo mesta, povezana sa ljudima i napretkom borbe za nezavisnost, te prezentujemo naše istorijsko nasleđe na moderan i neposredno dostupan način.

Naš nacionalni ponos za žrtve i dostignuća naših predaka, tako se prenosi svakom turisti i promoviše Grčku, ne samo kao destinaciju, već kao ideju. Pre svega, kao simbol slobode – izjavio je grčki ministar turizma Haris Teoharis, prenosi Newsbeast.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Ministry of Tourism Greece (@ministryoftourismgreece)

Pored posebnih okolnosti koje su na snazi usled pandemije korona virusa, postoje i alternativni podsticaji za turizam, kao što je ovaj. Upravo to je deo šire strategije Ministarstva turizma Grčke.

Uz savremene digitalne alate, koji su jednostavni za upotrebu i funkcionalni, sprovodi se dugoročno produženje turističke sezone i nadogradnja kvaliteta grčkog turizma.

- Obeležavanje 200 godina grčke revolucije je za nacionalnu turističku organizaciju, kao i za celu Grčku, uzvišeni trenutak nacionalnog pamćenja i svesti - - izjavila je Angela Gereku, predsednica Nacionalne turističke organizacije Grčke.

- U domenu svojih odgovornosti, Nacionalna turistička organizacija Grčke aktivno podržava niz akcija naučne i umetničke prirode, koje često inovativni metodama nastoje da istaknu različite aspekte Grčke revolucije 1821. godine. Promocija gorepomenutih akcija u Grčkoj i inostranstvu doprinosi jačanju ne samo našeg nacionalnog, već i našeg kulturnog identiteta.

Istovremeno, takva akcija daje na značaju Grčkoj, preporučujući posetiocu niz destinacija u zemlji, koje su značajne sa istorijskog aspekta kao znamenitosti u vezi sa borbom za nezavisnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA