≫ 

Da li ćemo putovati tokom prvomajskih praznika? Trenutna ponuda uopšte nije zanemarljiva

Ako je suditi po trenutno aktuelnoj ponudi agencija, mnogi će tokom nastupajućih praznika imati prilike da putuju

  • 0
putovanja, planina Foto: Pixabay/pasja1000

Vreme kada se nesmetano putovalo tokom prvomajskih praznika i van granica naše zemlje, nije tako naročito daleko iza nas. Ipak, nema spora da su se mišljenja mnogih po tom pitanju promenila. I tako je u celom svetu.

Ako je suditi po trenutnim informacijama, naziru se neki bolji dani.

Istini za volju, ponuda nije bogata kao ranije kada su u pitanju inostrane destinacije, ali nije ni zanemarljiva. Čini se da je primarno formirana na osnovu trenutno aktuelnih mera, u vezi sa prelaskom najpre kopnenih granica.

Prvomajska putovanja u blizini

Samim tim što u većinu zemalja okruženja naši turisti mogu nesmetano da putuju, to za prvomajske praznike mogu na primer posetiti Bosnu i Hercegovinu. U ponudi je trodnevna poseta Sarajevu, koja uključuje jedno noćenje. Cena je 50 evra. Oko 30 evra je skuplji aranžman za istu destinaciju koji će trajati 4 dana, a uključuje i 2 noćenja.

Trodnevni izlet u Banja Luku, koji uključuje prevoz autobusom i jedno noćenje, košta takođe 50 evra. Isto toliko košta i putovanje u Trebinje tokom praznika.

Tura po Crnoj Gori koja traje 4 dana, odnosno uključuje 2 noćenja sa doručkom, po osobi košta 90 evra.

Ponudom su obuhvaćeni i aranžmani za Prvi maj na Ohridu i u Neumu. Oko 70 evra košta aranžman za Ohrid na bazi jednog noćenja, a 20 evra je skuplji onaj koji uključuje 2 noćenja. Putovanje u Neum traje 5 dana, te uključuje 2 noćenja na bazi polupansiona i košta nešto manje od 100 evra.

Kako srpski turisti mogu nesmetano da ulaze i na teritoriju Albanije trenutno, to su i prvomajski aranžmani za destinacije u toj zemlji u ponudi. Šest dana traje putovanje autobusom. Cena je 100 evra i uključuje 3 noćenja u odabranom hotelu.

Ostala putovanja za Prvi maj

Šestodnevno putovanje u Istanbul, u zavisnosti od izbora hotela košta od 90 do 110 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom i 3 noćenja u izabranom hotelu.

Između 110 i 120 evra košta takođe šestodnevno putovanje, ali u Izmir. Isto kao i za putovanje u Istanbul, tako je i ovde u cenu uključeno 3 noćenja u izabranom hotelu i autobuski prevoz.

Jednodnevni izlet do Sarajeva za Prvi maj košta oko 2.300 dinara po osobi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA