Od 14. maja u Tursku bez PCR testa: Srbija i Turska uzajamno priznaju sertifikate o vakcinaciji

Srbija i Turska će, takođe, uzajamno priznavati i sertifikate o imunitetu koji će se izdavati od strane nadležnih organa onima koji su se izlečili od kovida-19

  • 4
Antalija, Turska Foto: Pixabay/hanatour04

Građani Srbije i Turske moći će da putuju između dve zemlje od 14. maja, na osnovu dogovora o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji protiv kovida-19, koji su u telefonskom razgovoru postigli ministri spoljnih poslova Nikola Selaković i Mevlut Čavušoglu.

Građanima dve zemlje će biti omogućen ulazak na teritoriju druge države bez testa i primene mere karantina ukoliko imaju sertifikat o vakcinaciji izdat od strane nadležnih organa Srbije, odnosno Turske.

U okviru dogovora, koji je danas potvrdila i Vlada Srbije, osobe koje zbog starosne dobi nisu vakcinisane (mlađi od 18 godina) mogu da na teritoriju Srbije i Turske uđu bez testa i karantina u pratnji članova porodice koji imaju sertifikat o vakcinaciji.

Srbija i Turska će, takođe, uzajamno priznavati i sertifikate o imunitetu koji će se izdavati od strane nadležnih organa onima koji su se izlečili od kovida-19.

Sličan režim o putovanju građana sa sertifikatom o vakcinaciji od 30. aprila je na snazi i između Srbije i Mađarske, na osnovu dogovora koji su postigli šefovi diplomatija Nikola Selaković i Peter Sijarto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    12. maj 2021 | 16:37

    I opet im doci nece skoro niko jednostavno jako je slab odziv za vakcinaciju bio medju populacijom koja redovno ide na odmore...a pcr nece da placaju tako da videcemo

  • Maja

    12. maj 2021 | 16:09

    Kakav samar Grckoj!

  • Loki

    20. maj 2021 | 17:34

    Diskriminacija , ćao zdravo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA