• 8

Testiranje sada moguće i na beogradskom aerodromu: Cene testova iste za domaće i strane državljane

Na Terminalu 1 aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu nalazi se i Centar za testiranje i šalter "Pošte Srbije", gde zainteresovani mogu da plate ovu uslugu

  • 8
Aerodrom Nikola Tesla. Beogradski aerodrom, pripreme

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu otvoren je centar za testiranje na korona virus.

Zahvaljujući saradnji Vlade Republike Srbije i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, putnicima, ali i svim ostalim zainteresovanim građanima je sada omogućeno da se testiraju i na aerodromu.

Osim srpskim državljanima, usluge testiranja su dostupne i stranim državljanima, navedeno je na sajtu Vlade Republike Srbije.

Ono što se smatra velikom prednošću jeste radno vreme ovog test centra, koje je neprekidno. Centar za testiranje se nalazi na Terminalu 1 aerodormoma „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Dostupne su dve vrste testiranja na prisustvo virusa SARS-CoV-2.

Svi zainteresovani mogu izvršiti PCR testiranje („real time“). Rezultate mogu očekivati u roku od maksimalno 120 minuta od momenta uzimanja brisa. Obaveštenje o rezultatima dobijaju putem elektronske pošte.

Druga dostupna opcija jesu brzi antigenski testovi. U roku od maksimalno 60 minuta od momenta uzimanja uzorka mogu očekivati da, takođe na mejl adresu, dobiju rezultate tog testa.

Pored toga što će dobiti dvojezične rezultate testova, na srpskom i na engleskom jeziku, putnici i ostali zainteresovani mogu u centru za testiranje koristiti i uslugu štampanja rezultata na zahtev.

Cene testova su na propisanom nivou iznosa za ove testove u državnim institucijama u Srbiji i iznose 3.500 dinara za antigenski test i 9.000 za PCR test. Cene su iste i za domaće i za strane državljane.

Uplatu je potrebno izvršiti pre dolaska u centar za testiranje. U prizemlju istog terminala se nalazi i šalter „Pošte Srbije“, koji je takođe neprekidno otvoren, svakog dana u toku sedmice.

Potrebno je da se svi zainteresovani ranije registruju za testiranje ili elektronski, preko portala eUprava ili na registracionom punktu, u blizini šaltera za uplatu na Terminalu broj 1 beogradskog aerodroma.

Državne institucije koje su na teritoriji Republike Srbije ovlašćene za sprovođenje pomenutih tipova testiranja su nadležne i za testiranje i u ovom centru.

Video: Robot u laboratoriji u Batajnici obrađuje 94 uzoraka za 45 minuta, i menja ljudske ruke

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joka

    Cena psc testa u Hrvatskoj kosta 5000 din a u Srbiji 9000

  • Sasa

    Ko da nisu mogli da stave jedan terminal za placanje karticom kod njih nego teraju narod u postu...

  • Dnmd

    Sramota 9000din U Dubaiju 30e,u Oslu 45e,u Londonu 50e,Berlin,40e.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima