• 4

Objavljena rang lista najčistijih plaža u Evropi: Evo na kojoj poziciji se nalazi Grčka

U top 5 našla se i država u našem komšiluku

  • 4

Evropska agencija za životnu sredinu ispitivala je kvalitet vode na 22.276 kupališta u 27 zemalja Evropske unije, kao i u Švacarskoj, Velikoj Britaniji i Albaniji, novootkrivenoj destinaciji koja privlači sve veći broj turista.

Na prvom mestu našao se Kipar zbog, kako je ocenjeno, najčistijih plaža - svaka od njih mogla je da se pohvali stoprocentnim kvalitetom vode.

Na drugom mestu je Austrija čiji je kvalitet vode ocenjen sa 97,7 odsto, a na trećem Grčka sa kvalitetom vode 97,1 odsto.

Ostrvska država Malta je na četvrtom mestu (kvalitet vode 96,6 odsto), a sa 0,5 odsto lošijim kvalitetom vode na plažama u odnosu na Maltu našla se Hrvatska na petom mestu.

Evropske vode za kupanje su prošle odlično, jer je 82,8% rangiranih dobilo najvišu ocenu. Kako je izjavio Hans Brojninks, direktor Evropske agencije za životnu sredinu, postoji dovoljno jak razlog zbog kog je kvalitet voda za kupanje u Evropi na zavidnom nivou.

- Dobar kvalitet evropskih voda za kupanje rezultat je 40 godina rada na sprečavanju i smanjenju zagađenja. Identifikovali smo i oblasti u kojima je bilo potrebno preduzeti određene mere - najavio je Brojninks.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    A gde su tu Djetici sa Jadrana. Nisu ni usli izgleda u razmatranje jer i dalje tankuju kanalizaciju u more.

  • ja

    Plaze na Dunavu u Becu su odlicne.Ciste uredne ,a dunavska voda bistra ,koliko uopste tako velika reka moze biti.Jezera su posebno lepa.

  • Branja

    Zivim godinama u austriji a po profesiji sam sofer,nazalost jos nisam naisao na plazu i okupao se u tom austrijskom moru....🤣🤣🤣

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima