Da li će Fajzerova vakcina kao treća doza olakšati putovanja u države EU: Seničić dao odgovor

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije "Juta" odgovorio na dilemu

  • 24
TURIZAM GRCKA JUTA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Pojedini građani koji su primili dve doze "Sinofarmove" ili "Sputnjikove" vakcine ponadali su se da će, ako kao treću dozu prime cepivo "Fajzera", "Astra Zeneke" ili "Moderne", moći lakše da putuju u zemlje Evropske unije koje ne priznaju te vakcine.

Međutim, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije "Juta", rekao je da za sada nema nikakvih naznaka da će to biti moguće.

- Za sada nema nikakvih informacija na tu temu, ali, s obzirom da zemlje koje priznaju samo vakcine koje su došle iz Evrope i SAD, insistiraju da putnici imaju najmanje dve doze tih vakcina, to znači da jedna doza, data kao buster, za sada ne olakšava putovanja - rekao je Seničić za Kurir.

- Turisti koji su primili "Sinofarm" ili "Sputnjik" vakcinu neće moći da uđu u zemlje koje ih ne prihvataju - kaže Seničić i dodaje da se to pre svega odnosi na "Sputnjik", koji i dalje veliki broj zemalja Evropske unije ne prihvata, dok je sa "Sinofarmom" daleko bolja situacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😷😷😷😷😷

    18. novembar 2021 | 09:31

    Sto znaci nikog nije briga za zdravlje nego i pokitika se umesala u vakcine, prema tome necu ama bas ni jednu da primim. Ako srvarno razmisljaju o pandemiji zar je bitno koji si primio?

  • W

    18. novembar 2021 | 09:44

    Jasno kao dan, sve je ovo politicki rat i biznis, preko grbace naroda, a koliko ce narod moci jos da izdrži jer smo svi na ivici pucanja pitanje je dana

  • Čiča

    18. novembar 2021 | 10:08

    Sa fajzerom se najlakše prelaze granica. Čak i između ovoga i onoga sveta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA