≫ 

Koliko košta doček Nove godine u evropskim metropolama: Ovih 5 su najpoželjnije

Pre putovanja valjalo bi da proverite aktuelne uslove putovanja i mere koje su na snazi u odabranoj zemlji

  • 1
Grčka, Atina, Nova godina, vatromet Foto: AP/Tanjug

Pripreme za novogodišnje praznike počinju već sada. Neki planiraju čak i ranije gde će provesti najluđu noć u godini. Za nekoga je pravi izbor uživanje u porodičnom okupljanju. Neko, pak želi da isprati staru godinu i dočeka novu na planini ili u banji, dok neko bira novogodišnja putovanja u evropske metropole.

Budući da su na snazi i dalje mere donete usled pandemije korona virusa, svakako je preporuka pre putovanja na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova proveriti sve eventualne izmene.

U zavisnosti od izbora destinacije, agencije nudi avionski i autobuski prevoz u okviru aranžmana. Organizovani dočeci su dostupni u okviru određenih aranžmana i zavise primarno od programa konkretnog putovanja. Od turista se očekuje da se u izabranoj agenciji prijave ranije, ukoliko su zainteresovani i za tu opciju tokom putovanja.

Doček Nove godine u Parizu Foto: Tanjug/AP

1. Pariz

Jedna od vrlo interesantnih evropskih metropola za doček Nove godine je i Grad ljubavi, kako se često Pariz naziva.

Oko 700 evra po osobi košta paket aranžman u tom periodu. Izuzev avionskog prevoza, u cenu je uključeno i četiri noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice.

2. Atina

Ukoliko uoči Nove godine želite da putujete u grčku prestonicu, pripremite se za uživanje u tradicionalnom vatrometu iznad atinskog Akropolju.

Jedna od povoljnijih opcija u ovom trenutku iznosi oko 430 evra po osobi, obračunato u dinarskoj protivvrednosti. U cenu paket aranžmana uračunat je avionski prevoz i smeštaj u hotelu sa tri zvezdice na bazi noćenja sa doručkom. Oko 20 evra više po osobi košta aranžman, koji podrazumeva avionski prevoz i tri noćenja, ali u hotelu sa četiri zvezdice. Cena novogodišnjeg aranžmana za Atinu, koja uključuje tri noćenja u hotelu sa tri zvezdice i avionski prevoz iznosi oko 560 evra po osobi.

3. Istanbul

Oko 460 evra po osobi košta novogodišnji paket aranžman, koji uključuje avio prevoz do i od Istanbula, kao i četiri noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice. Za oko 40 do 80 evra je uvećana cena paket aranžmana, ako je smeštaj u hotelu više kategorizacije. Osim četiri noćenja sa doručkom u hotelu sa četiri zvezdice, u cenu je uračunat i avionski prevoz. Ukoliko se odlučite za smeštaj u hotelu sa pet zvezdica, cena aranžmana je između 550 i 900 evra po osobi.

Beč, Nova godina, Božić, jelka, Austrija Foto: Shutterstock

4. Beč

U svako doba godine Beč je atraktivna destinacija. A posebno tokom novogodišnjih praznika. U cenu paket aranžmana je uračunat autobuski prevoz i smeštaj u izabranom hotelu na bazi definisane usluge.

Najjeftinija opcija podrazumeva jedno noćenje u hotelu sa tri zvezdice, uz uslugu noćenja sa doručkom. Po osobi takav aranžman iznosi između 75 i 95 evra.

Petodnevni novogodišnji aranžman za Beč, koji sem autobuskog prevoza uključuje i dva noćenja sa doručkom u hotelima sa tri zvezdice se kreće između 125 i 145 evra. Od oko 165 do 195 evra iznosi cena šestodnevnog paket aranžmana za austrijsku prestonicu u toku novogodišnjih praznika. Autobuski prevoz je uračunat u cenu, kao i smeštaj u hotelu sa tri zvezdice uz uslugu noćenja sa doručkom.

5. Barselona

Trenutno jedna od povoljnijih opcija kada je u pitanju novogodišnje putovanje u Barselonu iznosi oko 570 evra po osobi. Osim avio prevoza, u cenu je uključeno i tri noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice. Smeštaj u hotelu sa četiri zvezdice uvećava cenu paket aranžmana za 80 evra do 110 evra u proseku. Uz uključen avio prevoz i uslugu noćenja sa doručkom. Isto to, ali kada je u pitanju aranžman koji podrazumeva smeštaj u hotelu sa pet zvezdica iznosi oko 800 evra po osobi.

Video: Jelena Karleuša, Marija Šerifović i Sara Jovanović spremne su za doček 2022. godine ispred Skupštine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milutin

    11. decembar 2021 | 09:22

    Pariz je grad svetlosti. A svi su gradovi ,gradovi ljubavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA