Kako su nastala neka od omiljenih srpskih letovališta na Halkidikiju?

Da Srbi vole da letuju u Grčkoj, do sada već i ptice na grani znaju

Komentari

 • Antonio

  To 80% su bili Makedonci a onda 1913 i prvom i drugom Balkanskom ratu Grcka Bugarska i Srbija su podelili Makedoniju na tri dela i nakon toga su svi ovi doseljeni grci magicnim stapom postali "anticki Makedonci" .

 • Zakbg

  I da napomenem do 1912 u Severnom delu Grcke ukljucujuci Halkidiki bilo je 80% Srba između dva rata se taj broj duplo smanjuje a posle 1947 nema po popisu nijednog Srbina. Braca grci su nase primorali da prihvate Grcku nacinalnost jer je vera ista a ko nije hteo bio je proteran ili ubijen. Toliko da se i to ne zaboravi.

  • Hm...

   @Zakbg

   Odakle tebi ta informacija? Ajde da je bilo pre 1947 mozda bi i poverovao

  • Antonio

   @Zakbg

   1947 je bio graganski rat u grckoj u kome su se borile na jednoj strani grcki demokratski front i snage diktatorskog grckog rezima , prvi su obecali autonomiju Egejske Makedonije i zato je velik deo Makedonaca usao u njihov sastav . Na kraju su ovi drugi pobedili i sproveli etnicko ciscenje u Egejskoj Makedoniji i ogroman broj Makedonaca je etnicki ociscen i raseljen po celom svetu , za tvoju informaciju ukucaj na wikipediju grcki graganski rat i sve je tamo lepo navedeno.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima