≫ 

Zimovanje u Grčkoj? Ovo su top destinacije koje su čak i jeftinije od Kopaonika i Zlatibora

Ko kaže da Grčka ima samo lepe plaže i more?

  • 1
Megalo Horio Euritania Veluha / foto: printscreen/youtube/edit59

Suprotno uobičajenom mišljenju, Grčka je zemlja u kojoj se odlično možete provesti i zimi. Ukoliko ste ljubitelj snega i zimskih sportova, nema razloga da i zimski odmor ne provedete u zemlji, koja je mnogim srpskim turistima “rezervisana” isključivo za letnji odmor.

Narod Grčke sa nestrpljenjem iščekuje period Božića i Nove godine, jer tada obično odlaze u neki od poznatih ski-centara u zemlji. A njih zaista ima sasvim dovoljno i posebno su atraktivni za turiste iz cele Evrope.

Zima u Grčkoj

Mediteranska klima je glavni “krivac” za viđenje Grčke iz oka prosečnog srpskog turiste kao idealne destinacije za letnji odmor. Međutim, u ovoj zemlji ima i dovoljno planina, tako da se može pohvaliti odličnim i brojnim ski centrima.

Zato i ne čudi što mnogi Grci, posebno u vreme božićnih i novogodišnjih praznika okupiraju oblast Peliona, Zagorohorje i planine Kajmakčalan ili Parnasos, al ii mnoge druge ski-centre u zemlji. A osim Grka, ove ski-centre posećuju i brojni turisti iz drugih evropskih zemalja. 

Nevolja je što u Srbiji postoji vrlo mali broj turističkih agencija koje nude opciju za zimovanje u Grčkoj. Zato srpskim turistima jedino preostaje da sami potraže smeštaj i prevezu se do odabranog ski centra u ovoj zemlji.

Mi vam preporučujemo ova dva:

Megalo Horio, Evritanija

Megalo Horio Euritania Veluha / foto: printscreen/youtube/edit59

Ski-centar Veluhi se nalazi u regionu Evritanije, u centralnom delu Grčke. Smešten na padinama planine Timfristos, ovaj ski-centar je posebno dobro posećen tokom sezone.

Smeštaj u mestu Megalo Horio se kreće u rasponu od od 45 do 50 evra za noćenje. U cenu nije uračunat doručak mahom, ali u većini slučajeva uključuje i sve zakonom propisane takse. Ukoliko odlučite da u ovom mestu iznajmite celu kuću, biće vam potrebno da izdvojite od 100 evra, pa naviše. 

Podrazumeva se da cene variraju u zavisnosti od toga u kom periodu je predviđen boravak, ali i od udaljenosti smeštaja od samog ski centra.

Kajmakčalan

Kajmakčalan Kajmakčalan / printscreen/youtube/arkouda ski team

Brojne padine i ski-staze sasvim zadovoljavajuće dužine su ono što ski-centar Voras na Kajmakčalanu čini posebno atraktivnim. A s obzirom na to da je ovaj ski-centar od Soluna udaljen tek koji kilometer više od 120, nije za čuđenje što mnogi Solunjani i stanovnici okolnih mesta odlučuju da praznike najčešće provedu baš na ovoj planini.

U tom periodu godine su cene sasvim sigurno značajno više od uobičajenih, ali Grcima to ne smeta, jer uživaju u svim atrakcijama koje ovaj ski-centar nudi.

U proseku cene smeštaja se kreću od 50 do 80 evra po noćenju. A u pojedinim smeštajnim objektima je u tu cenu uključen i doručak. Naravno da se na Kajmakčalanu apartman može iznajmiti i za više od 100 evra, ali cene svakako variraju u zavisnosti od toga koji je period godine u pitanju. 

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blok

    13. februar 2020 | 13:54

    Interesantan tekst, ali ne bih mogao da idem na Kajmakčalan na odmor, rekreaciju i zabavu pored onolikih mučeničkih srpskih duša koje su naši vojnici onako hrabro ispustili u proboju Solunskog fronta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA