≫ 

Reakcije Grka na jučerašnju zabranu ulaska srpskih državljana: "Sram vas bilo, upropastili ste nas"

Ovako su Grci reagovali kada su čuli vest da srpski turisti ipak neće moći da uđu u Grčku do 1. jula, kao što se prvobitno mislilo

  • 48
Grčka Halkidiki foto: pixabay.com

Nakon jučerašnjeg haosa na bugarsko-grčkoj granici i graničnom prelazu Promahonas kada je Grčka odjednom promenila dogovor i odlučila da će se uskladiti sa pravilima EU, te dopuštati prijem srpskih turista tek od 1. jula, oglasili su se i mnogi Grci koje je pogodila ova odluka.

Odluka Grčke vlade da zabrani ulaz srpskim turistima do 1. jula bila je možda i veći šok za ljude u Grčkoj, bilo da se oni bave turizmom ili ne, pa su podjednako negativno kao i naši ljudi komentarisali ovu situaciju. Iako se situacija rešila do kraja večeri, te srpski turisti mogu da ulaze u ovu zemlju, Grci zaposleni u turističkom sektoru burno su reagovali.

- Nimalo dobar razvoj situacije koji unosi nemir i diskredituje Grčku. Potpuno je nerazumljivo da se promeni odluka u poslednjem trenutku 14. juna i to u toku poslepodneva. Sezona Covid-19 će izgleda biti teška za sve - napisao je na Fejsbuku Jorgos Tasios, predsednik udruženja hotelijera Grčke, predsednik udruženja hotelijera Halkidikija i TO Halkidikija.

Evangelija Ksiptera koja je predsednika Udruženja hotelijera Olimpske regije dugačkim postom opisala je nepravdu koja je napravljena i srpskim turistima, ali i grčkim hotelijerima.

- Ljutnja i uznemirenost vladaju među hotelijerima koji svoje hotele pripremaju bez ikakvih rezervacija i sa dosta finansijskih poteškoća kako bi bili spremni - od higijenskih protokola, preko potrebnih nabavki do zapošljavanja osoblja. Kako bilo šta da planiramo kada se sve promeni u pet do dvanaest i to bez ikakvog upozorenja?

Zamenik gradonačelnika opštine Olimp-Dion, Jorgos Karalis se jednostavno pita zašto niko nije mogao da kaže da se srpski turisti neće primati.

- Velika sramota za našu zemlju, velike gubitke donosi neprihvatanje turista u Severnu Grčku od 15.6.2020. Nadamo se da će odgovorni brzo reagovati, ispraviti ovu situaciju i uspeti da otvore granice ranije nego što se očekuje - napisao je.

Grčka Srbija foto: pixabay.com

Ipak, najburnije je odreagovao Tanasis Nanakos, vlasnik turističke agencije Zeus travel.

- Živimo u najvećem bordelu. Sram vas bilo, upropastili ste čitavu Grčku. Zatvorili ste granice prema Srbima i sve ih vratili nazad i to nam kažete tek danas kad su već stigli do njih - zaključio je.

Srećom, nakon višesatnih pregovora srpske i grčke diplomatije dogovor je postignut i srpski državljani sada mogu da uđu u Grčku preko Bugarske.

Video: Srpski turisti stigli do granice sa Grčkom, ne mogu da uđu: Ovde ima male dece, starih i bolesnih

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markobgd

    16. jun 2020 | 12:27

    Vlada grcke zabrani ulaz srbima obicni grci se bune i vi bravo grci nasa braca, milo zabrani ulaz srbima a 300.000 crnogoraca na ulicama sa srpskim zastavama a vi pljujete , sram vas bilo

  • Nenad

    16. jun 2020 | 12:26

    Nije grcima zao sto nisu mogli srbi doci, vec sto su im propale rezervacije. Da su ranije znali da ce biti zabrana, prodali bi smestaj drugima koji mogu da dodju. Zato su grci ljuti.

  • Marko

    16. jun 2020 | 10:09

    BRAVO ZA GRCKU. ZIVELA GRCKA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA