Grčka: Strože mere na granici s Bugarskom, ulazak samo uz PCR test

Grci pooštrili mere za sve građane EU

  • 0
Granicni prelaz Evzoni, granica, carina, Grcka Foto: Profimedia

Na granici Grčke i Bugarske u sredu su stupile na snagu strože zdravstvene kontrole, pa će tako svi putnici kojima je dozvoljeno da prelaze granicu morati da imaju negativan test na Kovid-19, koji je izdat u prethodna 72 sata i preveden na engleski jezik, navodi AP.

Nova pravila, koja su uvedena nakon što je zabeležen porast broja zaraženih korona virusom, koji se dovodi u vezu sa turistima, dovela su do pada broja putnika u odnosu na proteklih nekoliko dana, prenosi agencija.

Granični prelaz Promahonas - Kulata je jedini prelaz koji je otvoren na granici sa Bugarskom za putnike čija putovanja nisu neophodna.

Zvanično su stupili na snagu i planovi o ukidanju zabrane direktinih letova iz Velike Britanije, pa će se te usluge nastaviti od sutra.

Zdravstveni stručnjaci, koji savetuju vladu, traže oštriju primenu mere za zdravstvenu bezbednost i upozoravaju na nizak nivo pridržavanja pravila.

Više desetina zdravstvenih radnika protestovalo je ispred kabineta premijera, tražeći bolju snadbevenost osobljem u javnim bolnicama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA