≫ 

9 kategorija putnika iz Srbije kojima nije zabranjen ulazak u Grčku

Ovo su svi uslovi pod kojima možete ući u Grčku

  • 3
Grčka Srbija foto: pixabay.com

Iako su se mnogi ljudi ponadali da bi Grci od 1. avgusta mogli da otvore granice, za sada ne postoje bitne izmene odluka o putovanjima.

Grčke granice ostaju i dalje zatvorene za srpske turiste.

Ova zabrana ne odnosi se na državljane država – članica Evropske unije (EU) i država zone Šengen, uključujući njihove supružnike ili lica sa kojima su u legalnoj zajednici, kao i na njihovu maloletnu decu.

Zabrana se takođe ne odnosi na:

1. Medicinsko osoblje, istraživače i profesionalce iz oblasti zdravlja, ukoliko pri ulasku u zemlju pokažu licencu za rad ili drugi adekvantan dokument koji dokazuje njihovu profesiju, a pod uslovom da je njihov ulazak u zemlju u poslovne svrhe.

2. Lica koja već duži vremenski period imaju boravak u državi – članici EU ili državi zone Šengen, kao i na državljane drugih zemalja koji imaju dozvolu boravka u državi – članici EU ili državi u zoni Šengen.

3. Članove državnih delegacija.

4. Osoblje diplomatskih – konzularnih predstavništava i delegacija, osoblje međunarodnih i evropskih institucija, članove humanitarnih organizacija tokom obavljanja aktivnosti, vojna lica i pripadnike bezbednosnih snaga ili grčog Generalnog sekretarijata za civilnu zaštitu.

5. Zaposlene u oblasti transporta, uključujući morski i rečni saobraćaj, posade vazduhoplova, posade i tehničko osoblje letilica za gašenje požara, kao i vozače kamiona koja su u tranzitu radi transporta robe, kao i apsolutno neophodno osoblje za njihov transport, kao i vozače kamiona koja su u tranzitu radi transporta robe, kao i apsolutno neophodno osoblje za njihov transport.

6. Putnike u tranzitu.

7. Studente koji studiraju u Grčkoj.

8. Lica koja se bave negom starijih lica i lica sa posebnim potrebama.

9. Sezonske poljoprivredne radnike.

Lica koja se navode u tački 4 dokazuju svrhu ulaska adekvatnom dokumentacijom i podležu laboratorijskim analizama, na osnovu zajedničke Odluke ministra privrede, razvoja i investicija, ministra zaštite građana, ministra za rad i socijalna pitanja, ministra zdravlja, ministra unutrašnjih poslova, ministra infrastrukture, transporta i ministra pomorstva i politike ostrva Republike Grčke pod brojem Δ1α/ΓΠ.οικ.40383/28.6.2020 (V' 2602), sa izmenama iz zajedničke odluke istih ministara pod brojem Δ1α/ΓΠ.οικ.44071/11.7.2020 (V' 2796), i zajedničke odluke istih ministara pod brojem Δ1α/ΓΠ.οικ.44823/14.7.2020 (V' 2866).

Ova Odluka važi za period od 30.07.2020 do 14.08.2020.

Video: Grčka granica prazna, prolaz samo za Grke

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cica Toma

    2. avgust 2020 | 13:06

    Statistika je tacan zbir netacnih podataka tako me je ucio profesor.Kad od nista napravite nesto to je 1oo% od nista.Od nista nemozete da uzmete nesto zato imamo pad nista sve se vrti oko nule.Nekad su goborili Pre rata nismo imali nista a onda su dosli nemci i uzeli sve.Projzvodnja aulomobila u Zastavi bila je 1oo.ooo posto u odnosu na 1939,televizora u Nisu za mnogo posto e to vam je ta matematika a ona realna je da nemam pare za lekove i to je 1oo%.Pozdrav gospodji brnabic.

  • Vratiće se rode

    2. avgust 2020 | 15:54

    A šta je sa ljudima koji imaju nekretnine na teritoriji Grčke. Znate pravoslavna braćo, mnogi Srbi su ostavili mnogo novca u Vašu zemlju kupujući nekretnine... Pa dažbine, pa porezi svake godine... Nije pošteno

  • Bas me

    2. avgust 2020 | 13:26

    Briga i za more i granice i uslove .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA