≫ 

Kakva je zapravo Grčka na jesen? Mesto koje je idealna destinacija tokom najšarenijeg godišnjeg doba

Da li želite da pijete kafu pored mora kada temperature padnu?

  • 1
Perea Solun Grčka more kafić Foto: Shutterstock

Ovom prilikom smo fokusirani na razmišljanje o Grčkoj kao zemlji za jesenji odmor. Leto je prošlo, a granice za tu zemlju su i dalje zatvorene. Ipak, činjenica je da je Grčka i te kako interesantna u svako doba godine.

Samo treba pronaći odgovarajuće mesto.

Kafa uz more na jesen

U toku leta, Perea funkcioniše kao pravo turističko mesto. S obzirom na to da je oko 25 kilometara ovo solunsko predgrađe udaljeno od centra grada i oko 50 kilometara od Halkidikija, često ga posećuju i srpski turisti.

U blizini se nalaze i Agia Triada i Nei Epivates, koji su takođe često posećeni od strane mnogobrojnih turista iz naše zemlje. A neki od njih su upravo ovde odlučili i da se skrase, pa su postali vlasnici nekretnina u tom delu Grčke.

Inače je Perea jedna od oblasti koju su naselili Grci sa područja Male Azije, nakon turskog genocida.

Samo predgrađe je odlično snabdeveno, tako da u principu i nemate potrebu da idete u Solun. Ali je grehota da to ipak ne učinite, ako se već nađete toliko blizu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Thessaloniki (@thessaloniki_photos) on

Brojni restorani i kafići, koji se nalaze u neposrednoj blizini mora pružaju potpuni ugođaj, čak i u jesen.

Cene boravka u Perei

U slučaju da bude moguće posetiti Grčku u narednom periodu, nije loše da znate i koliko se kreću cene smeštaja u ovoj oblasti.

Primera radi, ukoliko dve osobe žele da iznajme apartman na bazi 7 noćenja, to će ih koštati u proseku oko 320 evra polovinom novembra.

U ovom trenutku, najjeftinija ponuda iznosi svega 175 evra, koliko košta iznajmljivanje apartmana na bazi 7 noćenja za 2 odrasle osobe u tom periodu. Apartman ima dnevnu sobu i kupatilo, a od centra mesta je udaljen nešto manje od kilometra.

Ne propustite da ako se već nađete u ovom delu Grčke, posetite i brojne znamenitosti koje se u blizini nalaze. Jedna od njih je svakako i grad Solun, u kome se nalazi i Srpsko vojničko groblje. Na oko 70 kilometara udaljenosti od Peree se nalazi i arheološki lokalitet Vergina, koji je poznat po otkrivenim grobnicama makedonskih kraljeva.

Video: Laguna Giola: Prirodni i jedinstveni bazen Tasosa

(Aleskandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🚑🚑🚑

    9. novembar 2020 | 15:02

    Mora da si se predozirao, ekipa je krenula po tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA