Umesto ruža - giros! Ali ne bilo kakav: Grci su osmislili originalan buket za Dan zaljubljenih

Potraga za poklonima za Dan zaljubljenih nije laka kako se čini. Ali ako živite na grčkom ostrvu Krit, ne morate uopšte da se sekirate

  • 0
Krit

pixabay.com

Cveće je uvek u modi, kada su u pitanju pokloni za Dan zaljubljenih. Ali svaki muškarac se trudi da smisli nešto originalno i da tog dana posebno pokaže svojoj voljenoj koliko mu je, zapravo stalo do nje.

Iako ima i onih koji ovaj praznik ne smatraju tako važnim da mu se posvećuje tolika pažnja, te insistiraju na tome da Srpska pravoslavna crkva danas slavi Svetog Trifuna, a ne Svetog Valentina. Ipak, čini se da mnogi, naročito mladi, ne haju za to. Korisnici društvenih mreža danima dele šaljive video-snimke, otkrivajući šta je kojoj devojci ili ženi njen voljeni poklonio za Dan zaljubljenih.

Ne sporimo da vrlo originalnih poklona za Dan zaljubljenih ima i kod nas. Ali ako želite da vašoj dragoj poklonite nešto posebno, nešto po čemu će vas sigurno pamtiti, trebalo bi da živite u Grčkoj. Uz to, poželjno je i da ste oboje ljubitelji grčke kuhinje ili da makar vaša voljena ne može da odoli specijalitetima grške kuhinje.

- Ruže su lepe, ali ne možete da ih pojedete – objasnio je Manolis Stavrakakis, vlasnik prodavnice girosa u Iraklionu, na Kritu.

 Zato su osmislili jedinstven poklon za Dan zaljubljenih – buket od girosa.

 

Μπουκέτο από πιτογυρα 8.5 κιλών ! #leoforos_team #14Φλεβαρη 😂 #Mega_TvPosted by Μάνος Φραγκιαδάκης on Четвртак, 11. фебруар 2021.

 

 

Kako prenosi portal Cretalive, tokom uključenja na televizijskom kanalu „Mega“, Manolis je objasnio da su na ideju došli slučajno još prošle godine, te da nije bilo malo interesovanje zaljubljenih. Em kupite nešto korisno, em možete da organizujete i prijatnu večeru, uz fenomenalan ukus grčkog girosa.

Sam buket je težak oko 8,5 kilograma i u njemu ima 25 običnih porcija. Ukupna cena jedinstvenog „giros buketa“ je oko 65 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA