≫ 

Jedno od ostrva Sporada poznato je u celom svetu: Na njemu je sniman čuveni mjuzikl "Mama mia"

U blizini Alonisosa i Skijatosa nalazi se ostrvo, po mnogima čarobno. Skopelos je odličan izbor za ljubitelje netaknute prirode

  • 0
Ostrvo Skopelos, Grčka Foto: Pixabay/Dimitris Vetsikas 1969

Ako ste imali prilike da gledate ekranizaciju mjuzikla „Mama mia“, onda nema sumnje da ste bili oduševljeni grčkim ostrvom, na kome se i odvija radnja ovog čuvenog filma.

Ostrvo Skopelos pripada grupaciji Sporada. Najbliža ostrva su Alonisos i Skijatos. Oko 5.000 ljudi živi na ovom ostrvu tokom godine, s tim što se u toku sezone taj broj značajno uvećava.

Ostrvo gotovo netaknute prirode

Kako je više od polovine ostrva bogato šumom bora, to se često karakteriše kao najšumovitije ostrvo u celoj zemlji. Upravo zbog toliko borovine je klima izuzetno prijatna i u toku leta.

Većina ostrvljana živi u glavnom gradu ostrva, Hori ili Skopelosu. Inače, na ostrvu postoji i još nekoliko sela koja su vrlo interesantna za obilazak.

Plaže na Skopelosu

Brojne su plaže na ovom ostrvu, neke uređene, neke divlje, tako da svaki posetilac može pronaći onu koja mu najviše odgovara.

Neke od najpoznatijih plaža Skopelosa su Glisteri, Panormos i Milia, mada po lepoti ne zaostaju ni plaža Agnontas, Kastani, Kanalaki i mnoge druge.

Postoje i brojne uvale, koje su vrlo interesantne. Velanio, Limonari i Adrines su tek neke od njih.

Atrakcije ostrva Skopelos

Najpoznatiji deo glavnog grada ostrva je Kastro, što u prevodu znači zamak. Upravo tu se nalaze ostaci građevine, za koju se smatra da datira iz 340. godine pre Hrista, u doba vladavine Filipa Drugog Makedonskog. Ukoliko odlučite da posetite ovaj lokalitet, bićete nagrađeni fenomenalnim pogledom.

Još jedna od atrakcija Skopelosa je i manastir Evangelismos. Nalazi se na području planine Paluki i posvećen je Devici Mariji.

Glavni grad ostrva je takođe zanimljiv i poznat je po prilično bogatom noćnom životu.

Ukoliko budete posećivali ovo grčko ostrvo, ne bi trebalo da propustite da isprobate i neke od čuvenih gastronomskih specijaliteta, po kojima je Skopelos poznat.

Video: Lidija Vukićević pokazala da maestralno svira klavir: Poslušajte deo iz čuvenog mjuzikla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA