Nazivaju ih i grčkim Karibima: Jedno od ostrva krije plažu koja se nigde više ne može videti

Na jednom od ostrva u grupaciji Petali, na oko pola sata od Atine, nalazi se i ovo čarobno mesto

  • 0
Petali Evia ostrvo Grčka letovanje plaža Foto: Shutterstock

Grčka ne prestaje da zadivljuje svojim prirodnim lepotama. Neke su poznatije, neke manje poznate. Ipak, gde god da se zadesite, naići ćete ili na zanimljive geološke formacije ili na bogato arheološko nasleđe, po kome je zemlja nadaleko poznata.

Ne treba zaboraviti ni živopisna sela, divlje i uređene plaže širom grčke obale, ostrva koja se ne daju nabrojati i svašta još nešto lepo i zanimljivo za videti.

Plaža u unutrašnjosti kratera

Na samo pola sata vožnje brodom od Atine nalazi se pravi raj Grčke, koji je za mnoge jednak Karibima po prirodnim lepotama. Ako ne i lepši.

Prozirna, čista voda, u mnogima budi asocijaciju na egzotična mesta.

U južnom delu ostrva Megalonisos, u okviru ostrvske grupacije Petalija, nalazi se neverovatno mesto. Sa te plaže se pruža pogled ka kikladskom ostrvu Andros.

Krater je prekriven peskom i šljunkom, a sa morem je spojen lukom od prirodnog kamena. Slobodno se može reći da je mesto čarobno i zaista deluje nesvakidašnje.

Petali ostrva

Za one koji možda ne znaju, ostrva Petali zaljuskuju vode Egeja i pripadaju regionalnoj jedinici Eubeja, odnosno Evija, u centralnoj Grčkoj.

Od deset ostrva, koliko ih ima u ovoj grupaciji, jedino su naseljena dva i to Villa Emperiku i Panagia. Tu se nalazi i čuveno Mišje ostrvo ili Pontikonisi, kao i Makronisos i druga.

Ova ostrva su, inače poznata po rezidencijama brojnih značajnih ličnosti iz političkog i javnog života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA