≫ 

Do ovog rajskog mesta stižu samo najhrabriji: Grčko ostrvo krije neverovatne prirodne lepote

Samos Trakije, kako se slobodno prevodi njegov naziv, poznato je i po prirodnim jezerima, formiranim u stenama

  • 0
Ostrvo Samotraki, Grčka Foto: screenshot/Youtube/thrashpunk1984

Starogrčki bog mora Posejdon je, prema Homeru boravio na Oros Fengari, najvišem uzvišenju ostrva Samotraki, dok se odigravala bitka za Troju. S obzirom na to da je njegova nadmorska visina 1.624 metra, pogled odatle puca sve do područja Male Azije.

Danas je to jedna od atrakcija ovog severnoegejskog ostrva. Ljubitelji planinarenja često se uspinju na ovo uzvišenje. Ipak, čini se da u turističkom smislu Samotraki i dalje odoleva, pa nije ni čudo što se baš ovde sreću neverovatne prirodne lepote.

Prirodni bazeni na ostrvu

Ostrvo misterije i retkih prirodnih lepota, Samos Trakije, kako se slobodno prevodi njegov naziv, poznato je i po prirodnim jezerima, formiranim u stenama. Kristalno čista voda kojom su ovi prirodni bazeni napunjeni, nagrađuje one hrabrije, koji se odvaže da ih posete, neverovatnim osveženjem i ugođajem.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
@samothracevibes је поделио/ла објаву

U najpoznatijoj klisuri ostrva nalazi se i prirodni bazen Fonia koji turisti najčešće posećuju. Do ovog, slobodno se može reći rajskog lokaliteta, stiže se nakon oko pola sata hoda. Prizor ostavlja bez daha, naročito zbog impresivnog vodopada koji se završava prirodnim bazenom sa kristalno čistom vodom.

Još jedan od poznatijih prirodnih bazena, Gria Vathra, udaljen je oko dva kilometra od Terme i okružuje ga neverovatan pejzaž bogat rastinjem. Platani i paprat okružuju područje od čak deset uzastopnih vodopada.

Pristup nije naročito komplikovan do prva dva, dok je potrebno zaroniti da bi se stiglo do trećeg prirodnog bazena. Za pristup ostalima definitivno su potrebni odlična kondicija i spretnost, pa je to jedan od razloga što samo malobrojni posetioci imaju priliku da uživaju u njihovim lepotama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA