Pooštravanje mera u ovim delovima Grčke: Evo gde je sve na snazi policijski čas, zabranjena i muzika

Hitna ograničenja su uvedena i na ostrvu Ikarija i u regionalnim jedinicama Ahaja i Ilija

  • 0
Atina, Grčka, ljudi, maske, merenje temperature, putnici, luka Pirej

Foto: Tanjug/AP

Najnovije mere u vezi sa sprečavanjem širenja Covid-19 u Grčkoj su pooštrene u određenim delovima zemlje.

Prema najnovijim odlukama, hitna ograničenja za suzbijanje širenja Covid-19 važe za regionalne jedinice Ahaja i Ilija na Peloponezu, kao i za ostrvo Ikarija. Na snazi su od 3. do 10. septembra 2021. godine u 6h po lokalnom vremenu.

Kako prenosi Greek city times, prema zajedničkoj ministarskoj odluci, policijski čas na tim lokacijama je na snazi u periodu od 01 do 06 časova, takođe po lokalnom vremenu.

Tokom trajanja policijskog časa dozvoljeno je kretanje lokalnom stanovništvu samo u slučaju odlaska na posao u tom periodu, uz odgovarajuću dokumentaciju, kao i izlazak zbog zdravstvenih razloga.

Zabranjena je i muzika u svim ugostiteljskim objektima, s tim što je dozvoljena tokom održavanja venčanja ili krštenja, ali uz maksimalno poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Istovremeno, sve restriktivne mere donete u cilju sprečavanja širenja Covid-19 u regiji Mesinija na Peloponezu, kao i u gradu Iraklionu na ostrvu Krit, produžene su do 10. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA