≫ 

Želite da čekate Novu 2022. u Atini ili Solunu? Evo koliko novca će vam biti potrebno

U Grčkoj je trenutno dozvoljen ulazak u ugostiteljske objekte samo propisno vakcinisanim osobama, uz adekvatni dokument, a na snazi su i nove mere za prelazak granice

  • 0
Grčka, Atina, Nova godina, vatromet Foto: AP/Tanjug

Iako je u pitanju zemlja koja je mnogim našim turistima prva asocijacija na leto i odmor, Grčka je zapravo atraktivna u toku cele godine. Posebno za vreme božićnih i novogodišnjih praznika, mada nije ništa manje zanimljiva i za vreme Uskrsa.

Ukoliko odlučite da najluđu noć dočekate u Atini ili u Solunu, ne propustite da uživate i u tradicionalnom vatrometu iznad Akropolja, odnosno Aristotelovog trga.

A da biste zaista uživali na dočeku, bez obzira za koju destinaciju u Grčkoj se odlučite, valjalo bi da se neposredno pre putovanja informišete o uslovima putovanja, budući da je nedavno doneta odluka o obaveznom testu i za vakcinisane i za nevakcinisane putnike.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije navedeno je da se mera obaveznog dostavljanja negativnog PCR testa, ne starijeg od 72 sata ili antigenskog brzog testa, ne starijeg od 24 sata, odnosi na sve putnike starije od pet godina i da će, kako je najavljeno, biti na snazi do 10. januara naredne godine. Putnici su u obavezi da popune i PLF formular.

Takođe bi trebalo da imate na umu i to da je ulazak u ugostiteljske objekte u zemlji trenutno dozvoljen samo osobama koje poseduju validan dokaz o vakcinaciji.

Atina, Nova godina, Sintagma foto: Tara Tomović

Cene dočeka Nove godine u grčkoj prestonici

Paket aranžmani koji se trenutno nalaze u ponudi podrazumevaju autobuski prevoz. Cene petodnevnih aranžmana za Atinu kreću se od oko 110 do oko 150 evra po osobi. Osim dva noćenja u izabranom hotelu i na bazi dostupne usluge, u cenu su uključeni i obilasci predviđeni programom putovanja konkretne agencije.

Ukoliko se, pak, radi o novogodišnjem paket aranžmanu koji podrazumeva avionski prevoz, cene se kreću od oko 440 do oko 700 evra po osobi. Izuzev tri noćenja sa doručkom u izabranom hotelu, u cenu su uračunate i aerodromske takse i obilasci određenih znamenitosti, dok je predviđen individualni doček Nove godine.

Solun, Grčka, Bela kula, Aristotelov trg Foto: Pixabay/dimitrisvetsikas1969

Koliko košta novogodišnje putovanje u Solun?

U ponudi se mogu naći paket aranžmani za Novu godinu, na bazi dva ili tri noćenja, koji uključuju prevoz autobusom.

Najjeftinija opcija trenutno iznosi oko 90 evra po osobi, koliko košta novogodišnje putovanje u prestonicu Grčke Makedonije. Sem autobuskog prevoza, u cenu je uključen i smeštaj u hotelu sa tri zvezdice, na bazi noćenja sa doručkom.

Između 130 i 150 evra po osobi košta paket aranžman koji podrazumeva autobuski prevoz i tri noćenja sa doručkom u izabranom hotelu u Solunu.

Kao i za novogodišnje putovanje u Atinu, tako je i ovde predviđen individualni doček najluđe noći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA