Ovde je zima čista magija: 4 destinacije u Grčkoj koje ne treba propustiti

Destinacije za zimski odmor koji će vam dugo ostati u sećanju

  • 1
Kastorija, Grčka Foto: Pixabay/Nature_Shots

Možda niste razmišljali u tom pravcu, ali u Grčkoj postoje mesta koja su čarobna i u toku zime. Mnogima je ova mediteranska zemlja asocijacija na toplo more i uživanje na plaži.

Ali, Grčka je zapravo mnogo više od toga.

U njoj postoji veliki broj mesta koja će vas očarati na prvi pogled, ukoliko ih posetite u toku zime. Neka od njih nisu toliko daleko ni od naše zemlje.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
@shots_of_greece је поделио/ла објаву

1. Nimfeo, Florina

Sa razlogom se ovo selo smatra jednim od najlepših u celoj Grčkoj. Mnogi turistički vodiči ga izdvajaju i kao jedno od najlepših sela u Evropi. Dragulj Florine, selo Nimfeo nalazi se na istočnim padinama planine Vici, na nadmorskoj visini od oko 1.350 metara. Od glavnog grada prefekture deli ga oko 55 kilometara, navodi Newsbeast.

Posetioci bivaju opčinjeni kamenim kućama, koje su odlično očuvane iz perioda od 18. do početka 20. veka. Kaldrmisane uličice Nimfea čine ovo selo prosto bajkovitim, a još je čarobnije kada sneg doda svoj dekor. Nimfeo u potpunosti opravdava krilaticu da je dragulj Florine i cele Grčke.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Xenofon Arabatzis 🇬🇷 (@xenofon_arabatzis)

2. Kastorija

Romantična Kastorija važi za jedan od najlepših gradova u tom delu Grčke. Zimi je posebno čarobna.

Grad je udaljen oko 190 kilometara od prestonice Grčke Makedonije, tako da putovanje od Soluna traje oko dva sata. Ono po čemu je grad još poznat jeste i jezero Orestijada, a šetnja oko njega se smatra jednim od najromantičnijih iskustava koje posetioci mogu da dožive u Kastoriji.

3. Elati - Pertuli, Trikala

Dva sela na području Trikale svake zime privlače značajan broj posetilaca koji dolaze kako bi uživali u zimskom pejzažu.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели ᴘᴇʀғᴇᴄᴛ ɢʀᴇᴇᴄᴇ 🇬🇷 (@perfect_greece)

Sela Elati i Pertuli nalazi se na nadmorskoj visini od 938 i 1.200 metara. Elati je površinski najveće planinsko selo u ovoj regiji Grčke, a Pertuli je selo koje se nalazi na najvišoj nadmorskoj visini.

U blizini se nalazi i ski-centar Pertuli, a tradicionalna arhitektura ova dva sela je ono što ih čini čarobnim, posebno u toku zime.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Athena Kornarou (@athena_kornarou)

4. Fidakia, Evritanija

Na nadmorskoj visini od 1.000 metara, udaljen oko 25 kilometara od Karpenisije u centralnoj Grčkoj nalazi se selo Fidakia. Samim tim što je proglašeno tradicionalnim naseljem, ovde je automobilima zabranjen ulazak.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Η Ελλάδαμέσααπόφωτογραφίες🇬🇷 (@elladamesaapofotografies)

Kaldrmisane uličice, kamene građevine, odlično očuvani trgovi i fontane, čine da se posetilac oseća kao da je zalutao u prošlost. Ovde vreme sporo teče, pa posetioci mogu zaista da se opuste i uživaju u ambijentu. U blizini se nalazi i jezero Kremasta, koje svakako treba obići.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA