Zlatar dobija nove pešačke staze: Oživljava jedna od najlepših planina u Srbiji

Pre nekoliko dana stigle su i prve grupe turista na Zlatar

  • 5
Zlatar planina foto: RINA

Planina Zlatar poslednjih godina postaje sve primamljivija za turiste. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je prepoznalo ovu turističku destinaciju kao razvojnu šansu i iz godine u godinu izdvaja sredstva za finansiranje projekata ove regije.

- Pre nekoliko dana TO Zlatar je jedina potpisala ugovor sa ministarstvom za realizaciju projekta unapređenja infrastrukture vrednosti 6 miliona dinara. Radićemo izgradnju novih pešačkih staza i unaprediti one postojeće. Ideja nam je da izletište Šopot konačno sredimo, da bi Novu Varoš povezali za turističkom zonom Zlatara kao i unaprediti infrastrukturu na već postojećoj stazi Batrovac - rekao je za agenciju RINA direktor TO Zlatar Branko Pucarević.

Pre nekoliko dana stigle su i prve grupe turista na Zlatar, a „Super kamp” je zakupio na tri meseca sve kapacitete u hotelu „Panorama”.

Zlatar planina foto: RINA

- Trudimo se da zbog ljudi koji nas posećuju unapredimo sadržaje. Dugo je bilo potrebno da se reše sve papirološke stvari oko zip lajn, ali on sada radi svakog dana. Trudićemo se da svake nedelje odredimo po jedan dan kada će biti bepslatan za sve, ove nedelje i u četvrtak i u petak će se svi građani besplatno voziti. Uradili smo dečije igralište, a i balon hala je u potpunoj funkciju. U toku je izgradnja stadiona za visinske pripreme na Zlataru čiju realizaciju očeukjemo u toku godine - kazao je Pucarević.

Zlatar planina Branko Pucarević / foto: RINA

Novina koju TO Zlatar ima u ponudi je iznajmljivanje kvadova. Svi ljubitelji adrenalina mogu sa njima doći do vidikovaca Hodzina stena i Vetrenički krš, kao i na vidikovac u Prirodnom rezervatu Uvac. Džipovima se može obići i panoramski razgledati Zlatar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena 1982

    17. jun 2020 | 13:49

    Bila sam, odmor za dušu mir tišina PRELEPO VERUJTE MI...

  • Dejan

    17. jun 2020 | 14:32

    Najlepsi deo Srbije ubedljivo.

  • nebojsa

    23. jun 2020 | 11:17

    Zlatar ima samo jednu prodavnicu, sto je jako malo. U samom centru postoji trim staza u jelovoj sumi, mozete da setate , trcite ili radite vezbe na vratilu i razboju. Nasa najsuncanija planina. Vazduh je pravi melem za pluca. Ko pati od plucnih i kardio-vaskularnih bolesti obavezno nek ide na ovu prelepu planinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA