≫ 

Simbol luksuza i prestiža? Evo koliko iznose cene za hotelski smeštaj na Kopaoniku

Da li vam se čini da su cene u pojedinim hotelima na Kopaoniku preterane ili ne?

  • 1
Otvorena letnja sezona na Kopaoniku

Foto: Andrej Nihil

Za mnoge je boravak na planini Kopaonik simbol luksuza i prestiža. Istina, ako znate koliko košta smeštaj u pojedinim hotelima na ovoj srpskoj planini, biće vam jasno zbog čega je ovo jedna od najatraktivnijih lokacija.

Odmor zlata vredan

 

Mada je krilatica zlata vredan prvenstveno bila osmišljena za planinu Zlatibor, za boravak na Kopaoniku se ona koristi u drugačijoj konotaciji.

Hotel Putnik, koji se nalazi na Sunčanoj dolini i to na 1.650 m nadmorske visine, počeo je sa radom još 1958. godine. Smatra se da je na planini Kopaonik to bio jedan od prvih smeštajnih objekata. Dograđen je 1985. godine, a 2018. je potpuno renoviran.

U njemu se nalazi 116 smeštajnih jedinica i smatra se jednim od najpristupačnijih po cenama na Kopaoniku, među smeštajnim objektima te kategorizacije. Ta pristupačnost se ogleda u tome da je potrebno polovinom jula meseca izdvojiti 6.495 dinara za najam standardne dvokrevetne sobe u ovom hotelu. U navedenu cenu je uračunat i doručak. Dakle, dve osobe će za jednu noć uz uračunat doručak u ovom hotelu platiti 13.274 dinara.

Ovaj hotel nudi i smeštaj za više osoba, pa je tako potrebno platiti ukupno skoro 20.000 za smeštaj tri osobe u trokrevetnoj sobi. Naime, po osobi je noćenje sa doručkom u tom slučaju takođe 6.495,96 dinara.

Nešto interesantnije cene ima čuveni hotel Grand, koji je i ranije bio na glasu kao jedan od najprestižnijih na Kopaoniku.

Ako ovih dana odlučite da posetite čuveni hotel Grand & Spa, koji ima četiri zvezdice, a još povedete nekoga sa sobom, za jednu noć uz doručak je potrebno da vas dvoje platite nešto više od 19.000. Da budemo precizni, cena noćenja u standardnoj dvokrevetnoj sobi, koja ima francuski ležaj ili dva odvojena ležaja ovih dana iznosi 9.405,91 dinar.

Otvorena letnja sezona na Kopaoniku

Foto: Andrej Nihil

Dostupna je i mogućnost smeštaja u Superior dvokrevetnoj sobi, koja takođe ima ili francuski ležaj ili dva odvojena ležaja. A cena noćenja sa doručkom u tom slučaju po osobi iznosi 10.581,65 dinara, odnosno oko 21.400 dinara za 2 osobe.

Ovaj hotel nudi određene bonuse, u varijanti da posetioci plate, na primer, 6 noći, a borave 7, s tim da kako se broj plaćenih dana povećava, povećava se i broj besplatnih dana. Treba pažljivo razmotriti ponudu, jer ona važi samo u određenom periodu ove godine.

Među prestižnih hotelima na Kopaoniku svakako interesane cene ima i Gorski hotel & spa, a u okviru koga se nalazi savremeno opremljen spa centar koji zauzima površinu od 1.100 kvadrata. Takođe, hotel ima i zatvoreni i otvoreni bazen iz koga se pruža pogled prema ski stazi, ali i mnoge druge zanimljivosti, u vidu igraonice za decu, finske saune i hamama, recimo.

Izuzev 97 luksuzno opremljenih soba, u ovom hotelu se nalazi i 21 apartman, a ispred njega je i ski staza.

kopaonik planina

Foto: Pixabay

Trenutno najpovoljnija dostupna ponuda za polovinu jula meseca iznosi oko 13.100 dinara, koliko košta samo iznajmljivanje dvosobne sobe za jednu noć.

Iznajmljivanje Superior sobe na jednu noć u najpovoljnijoj varijanti iznosi oko 16.200, a Deluxe sobe oko 19.100 dinara.

U ovom hotelu postoje i porodične sobe, u kojima mogu biti smeštene tri osobe, a cena noćenja je 22.800 dinara. Kada su u pitanju apartmani, cena najma jednosobnog apartmana u navedenom periodu iznosi oko 26.000 dinara. Cena najma dvosobnog apartmana sa terasom polovinom jula meseca iznosi oko 65.350 dinara.

Moguće je iskoristiti i pojedine od dostupnih paketa, koje ovaj hotel nudi.

Da li vam se čini da su cene u pojedinim hotelima na Kopaoniku preterane ili ne?

 

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    6. jul 2020 | 16:35

    Za deset dana boravka i skijanja na Kopaoniku treba izdvojiti malo bogatstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA