≫ 

Srbija dobila dve nove plaže: Posetite ova prelepa mesta koja su stvorena za uživanje

Dve divlje plaže su dobile potpuno nov izgled

  • 0
Mačvanska Mitrovica

Foto: Printskrin Jutujub/GRADSKA M TELEVIZIJA

Ovog leta meštani Mačvanske Mitrovice imaće priliku da uživaju na priobalju, i to na dve lokacije.

Dve divlje plaže, meštanima poznate kao “Vejkina” i “Tošina"uređene su i korisnicima će biti na respolaganju do kraja letnje sezone. Za sređivanje su zaduženi Mesna zajednica i Vodoprivredno društvo “Sava” iz Šapca.

Zbog visokih vodostaja reke Save radovi su počeli malo kasnije nego što je prvobitno planirano, kazao je za Gradsku M televiziju Miloš Kovač, predsednik saveta Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica.

On je objasnio da u prethodnih šest godina se radilo na uređenju dve divlje plaže koje postoje na teritoriji Mačvanske Mitrovice. Na Tošinoj plaži je dovedena voda, a postavljeni su i tuševi.

Iako to nije slučaj za Vejkinu plažu, Miloš kaže da se "nada da će u narednom periodu uspeti da obezbede daleko bolje uslove nego do sad".

Teren je poravnjan, uklonjeno je i rastinje, te su sada ova masta mnogo pristojnija i omogućavaju pravo uživanje kraj vode.

Ukoliko finansijske mogućnostu budu dozvolile, u planu je da se narednom periodu kod Tošine plaže postavi dečje igralište kako bi najmlađi meštani grada dobili prostor za igru.

"Vejkina" plaža nalazi se nedaleko od starog teretnog mosta u Mačvanskoj Mitrovici, dok je "Tošina plaža" smeštena sa desne strane pešakog mosta, preko puta osnovne škole.

Video: 10 destinacija u Srbiji gde možete provesti ostatak prošlogodišnjeg odmora

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA