• 0

Odmor na najskupljoj planini Srbije: Smeštajni kapaciteti skoro popunjeni

Trenutno su smeštajni kapaciteti mahom popunjeni...

  • 0
Otvorena letnja sezona na Kopaoniku

Foto: Andrej Nihil

Kada ne možemo na more, dobra je i planina. Šalu na stranu, boravak na planinama u bilo kom periodu godine i te kako pozitivno utiče na organizam.

U Srbiji postoji veliki broj planina. Jedne su interesantnije, a druge manje interesantne u turističkom smislu. Boravak u pojedinim planinskim centrima koštaće vas kao odmor u inostranstvu, dok ćete na manje eksploatisanim srpskim planinama moći sjajno da se provedete za pristojnu sumu.

Hotel Grand, Kopaonik

Foto: Tanjug/MK GROUP/ Andrej Nihil

Odmor na najskupljoj srpskoj planini

Osim ljubitelja skijanja i zimskih sportova, Kopaonik neretko posećuju i oni koji žele da budu viđeni.

Iako je manji broj hotela visoke kategorizacije, u kojima je smeštaj papreno skup za naše uslove, upravo oni su traženi među ljudima, koji na Kopaonik odlaze zbog drugog pomenutog razloga. Naravno da na ovoj planini srećom postoji i privatni smeštaj, koji nudi i pristupačnije cene.

Međutim, ono što je u ovom trenutku posebno zanimljivo, jeste činjenica da su smeštajni kapaciteti na Kopaoniku mahom popunjeni.

Mesta ima prilično malo još u mnogim poznatim hotelima na Kopaoniku, a situacija je nešto bolja u privatnom smeštaju.

Da li zbog trenutno aktuelne situacije ili ne, tek Grand Hotel & Spa, koji je ranije bio jedan od najpoznatijih na ovoj planini, sada nudi mnoge pogodnosti svojim gostima. Dostupni su vikend i spa paketi, ali i promotivne cene za ovogodišnje leto. Sve to je i omogućilo popunjenost kapaciteta, ali i činjenica da se radi o hotelu koji je kategorisan sa 4 zvezdice. Zato i ne čudi što je preostalo još vrlo malo soba u ovom hotelu tokom avgusta, mada je situacija ipak nešto bolja krajem meseca, reklo bi se.

Otvorena letnja sezona na Kopaoniku

Foto: Andrej Nihil

Čini se da po pitanju slobodnih mesta ništa bolja situacija nije ni u Gorski Hotel & Spa, koji je od centra udaljen tek oko sto metara i takođe je kategorisan sa 4 zvezdice.

U toku avgusta meseca, nešto više mesta ima u hotelu Putnik, ali i u privatnom smeštaju. Naročito u drugoj polovini avgusta.

Mada, ako okolne zemlje produže zabranu putovanja našim turistima, vrlo je verovatno da će se na Kopaoniku tražiti mesto više.

(A.B./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima