• 0

Jedno od najstarijih lečilišta Srbije, na čijem kamenu su se sastajali Hajduk Veljko i Čučuk Stana

A za mlade zaljubljene parove je preporuka da posete i Kamen ljubavi, na kome su se po legendi sastajali hajduk Veljko i Čučuk Stana

  • 0
Sokobanja

Akva park u Sokobanji / Printskrin: YouTube/Jovana Jovic

Na obalama reke Moravice, u podnožju planina Ozren i Rtanj, nalazi se jedno od najstarijih banjskih lečilišta u Srbiji.

Ne samo da je u pitanju mesto koje je priroda obilato darivala izvorima lekovite vode, nego je reč i o vazdušnoj banji, upravo zbog položaja koji zauzima.

Koliko košta smeštaj u Sokobanji?

Osim privatnih domaćinstava, u Sokobanji postoji i odličan hotelski smešatj.

Oko 190 evra iznosi 7 noćenja za 2 osobe u smeštaju koji je 400 metara udaljen od centra, počev od 15. avgusta. To je svakako u ovom trenutku najjeftinija opcija.

Iznajmljivanje deluks dvokrevetnog apartmana u samom centru Sokobanje, koji je namenjen smeštaju 3 osobe iznosi oko 290 evra u istom periodu, a na bazi 7 noćenja.

Cena usluge noćenja sa doručkom u Wellness i spa centru Soko terme iznosi po osobi od 3.500 do 5.500 dinara, a vikendom u proseku 500 dinara više. Nešto su povoljnije cene ako se odlučite za 6 i više noćenja, pa tada u zavisnosti od izbora smeštajne jedinice cena varira od 3 do 5 hiljada dinara. Osim navedene usluge, u cenu je uračunato i korišćenje svih sadržaja wellness centra.

U hotelu Nataly spa centar, koji se nalazi u samom centru banje će vas noćenje sa doručkom koštati 4.000 dinara, a polupansion u standardnim apartmanima je 4.600 dinara. Ukoliko odlučite da boravite duže od 3 noći, cene su niže i iznose 3.600 za noćenje sa doručkom, odnosno 4.200 za uslugu noćenja na bazi polupansiona. Deca uzrasta od 5 do 12 godina plaćaju 2.180 do 3 noćenja, odnosno 1.980 za boravak duži od 3 noći. A za uslugu polupansiona 2.830, odnosno 2.630 dinara.

Ne propustite dok ste u Sokobanji

Čak i ako ovo banjsko lečilište posećujete samo zarad odmora, ne bi trebalo da propustite neke od atrakcija koje se nalaze u samom mestu i okolini.

Izletište Lepterija je sasvim sigurno jedna od njih, kao i ostaci srednjevekovnog Soko grada. U samoj banji se nalazi i hamam, tursko kupatilo koje je izgrađeno na ostacima građevine iz roimskog perioda.

U širem centru mesta, nadomak Moravice se nalazi i vrlo lepo uređen park, u kome možete uživati u miru i lekovitom banjskom vazduhu.

Na reci Moravici postoji i nekoliko lepo uređenih plaža.

U blizini Sokobanje je i čuvena planina Rtanj, a svakako možete posetiti i obližnju planinu Ozren, čiji je najviši vrh na 1.118 metara nadmorske visine. Ne propustite ni vodopad Ripaljka, koji se smatra najvišim u našoj zemlji, jer dostiže visinu od čak 11 metara i od 1948. godine se nalazi pod zaštitom države.

A za mlade zaljubljene parove je preporuka da posete i Kamen ljubavi, na kome su se po legendi sastajali hajduk Veljko i Čučuk Stana.

(A.B./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima