Fon der Lajen: Ne savetujem planiranje letnjeg odmora

Loše vesti za sve one koji se nadaju da će moći na letovanje

  • 6
Letovanje, koronavirus Foto: Pixabay

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajan ukazala je da zbog korona virusa treba čekati sa planiranjem letnjeg odmora.

- Savetujem da sačekate sa takvim planovima. Za juli i avgust trenutno još niko ne može da daje pouzdane prognoze - kazala je Fon der Lajen u intervjuu nemačkom „Bild-u“.

Skeptično se izjasnila po pitanju odluke nemačke vlade da se klijentima za putovanja, koja su otkazana zbog pandemije, izdaju bonovi u protivrednosti uplaćenog aranžmana.

- Širom Evrope ljudi, pravno gledano, imaju mogućnost da biraju da li žele da im se vrati novac ili daju bonovi - objasnila je Fon der Lajen.

Međutim, pozvala je klijente turističkih agencija, koji nemaju finansijske probleme, da odustanu od svog prava.

- U ovoj krizi potrebna je solidarnost svih. Ako je neko finansijski u mogućnosti da ne traži povraćaj novca, već uzme bonove, onda bi to bilo dobro da bi turističke agencije mogle da prevaziđu teške nedelje - rekla je ona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kako

    12. april 2020 | 14:26

    E nemogu rucati isekirak se zbog letovanja. Ni ja dupe ne hladim pa zivim..

  • marko

    12. april 2020 | 18:15

    Na zapadu se letnji odmor planira oko pola godine unapred jer je oko 20% jeftinije nego u jeku sezone.To ona misli .A vi pisite sta hocete.

  • nikolas

    12. april 2020 | 16:07

    NEMACKI PLEMICI ZELE DA NAS DRZE U KARANTINU DO KRAJA GODINE DOK NAM NEPOCNU DAVATI VAKCINU SA CIPOM !!!! NECE DA MOZE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA