≫ 

Srpski turisti obožavaju ovo tursko letovalište: Sezona je počela, a evo kako izgleda plaža

Turska je spremna za početak sezone!

  • 1
Alanja, plaza Foto: Facebook/Alanya Open Doors

Naime, gradonačelnik Alanje Adem Murat Jucel objavio je da je najpoznatija plaža Cleopatra spremna da primi prve turiste.

Takođe, od 10. juna Turska neće zahtevati dvonedeljni karantin za sve one koji dolaze u zemlju, ali hoće brzi test.

Podsetimo, Ministarstvo turizma i kulture Republike Turske ekskluzivno je za "Telegraf" otkrilo da će ove godine biti potreban test.

- Da. Prvi i važan stub ovih mera su PCR testovi koje ćemo sprovoditi na putnicima koji dolaze iz inostranstva na naše aerodrome. Naše Ministarstvo zdravlja je završilo sve infrastrukturne radove na tom planu. Ovaj test ćemo uraditi svim putnicima koji uđu u našu zemlju. Nakon faze testa, higijenske mere i mere socijalnog distanciranja iz našeg programa sertifikacije zdravog turizma će nastaviti da se primenjuju na svakom koraku njihovog boravka - ističu iz Ministarstva i nastavljaju:

✨With these juicy, life-affirming photos the mayor of Alanya Adem Murat YÜCEL reported that Cleopatra beach (and its...Posted by Alanya Open Doors on Wednesday, June 17, 2020

- U sklopu ovih mera, celokupno osoblje koje će u našim objektima pružati usluge gostima biće opremljeno u skladu sa međunarodnim standardima, biće podvrgnuto redovnim zdravstvenim pregledima, kao i merenju telesne temperature pre i posle rada. Redovnim usavršavanjem i psihološkom podrškom našeg osoblja, omogućiće se pružanje njihove maksimalne pažnje u kontaktu sa gostima. Merenje telesne temperature svih gostiju vršiće se na ulasku u hotele i tom prilikom će im biti uručena i informativna brošura.

Takođe, iz agencije BigBlue su nam rekli da će uprkos tome što će Turska tražiti PCR test, ipak ostati najbezbednija destinacija za letovanje.

Kako su nam rekli, prvi čarteri ka Turskoj poleteće iz Srbije početkom jula meseca.

Video: Gradonačelnik Santorinija poziva turiste: Na magičnom ostrvu nema korone

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA