≫ 

Kikinđanka krenula u Hrvatsku, pa završila u Neumu: "Šut', bolan, kakva korona, plivaj i uživaj"

Pandemija korona virusa nas je naterala da otkrijemo Neum

  • 18
Neum, BiH Foto: Wikimedia/Pudelek/Marcin Szala

To su Gordani Komljen iz Kikinde poručili domaćini kad se, početkom jula, obrela u Neumu.

Jedini bosanskohercegovački grad na Jadranu, ovog leta, važi za korona free područje. Iako, najverovatnije, više nije tako, o pandemiji korona virusa u ovom mestu i dalje niko ne mari.

Po onoj narodnoj "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane", u Neumu nema gde peškir da se postavi i zauzme prazna ležaljka.

Ovako letovanje u ovom mestu opisuje sagovornica portala Gradski.online.

- Prvobitno sam sa ćerkama nameravala da letujem u Hrvatskoj, ali sam neočekivano završila u Neumu. I nisam se pokajala. U Trebinju sam odlučila da odem u Neum, koji je od tog grada udaljen stotinak kilometara. Apartmanski smeštaj sam pronašla na Bukingu.

Za ovaj tip smeštaja, cene se kreću od 40 evra, pa naviše, dok je hotelski smeštaj daleko skuplji.

- Od Trebinja do Neuma, potrebno je oko dva sata vožnje, putem koji vodi ka Stolcu, pa dalje ka Neumu. Na ovoj deonici, preko Svitave izvode se radovi, pa je putovanje sporije - navodi ona i nastavlja:

Bosna, Neum Neum / pixabay.com

- Cene u restoranima i kafićima su identinčne kao u drugim gradovima BiH, a daleko su povoljnije nego na hrvatskom primorju. Cene ležaljki i suncobrana na plažama su 3 evra ili 6 KM. U odnosu na letovališta u Hrvatskoj, Neum je solidna alternativa zbog pristupačnih cena smeštaja, hrana i piće.

Kaže da noćni život nije adut ovog mesta jer se nakon ponoći, uglavnom svi lokali zatvaraju.

- Primetila sam da skoro niko ne nosi maske u restoranima. Utisak je da se u Neumu niko preterano ne nervira zbog korone. Meštane, ali ni goste to jednostavno ne interesuje.

Bosna, Neum Neum / pixabay.com

Prihvatljive cene, kamenite plaže, kao i situacija sa korona virusom, razlozi su zašto se turisti iz Srbije odlučuju da svoj godišnji odmor provedu ovde.

- Na ćerke i mene je Neum ostavio lep utisak. Kikinđanima zaista preporučujem da ga uvrste u listu budućih destinacija. Dok sam boravila u neumu, videla sam dosta vozila sa srpskim tablicama - ističe.

(Telegraf.rs/Gradski.online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    30. jul 2020 | 19:57

    Dobro nije se zeznula, vecinsko stanovništvo je Hrvatsko pa nek uziva medju ustasiju

  • Lala

    30. jul 2020 | 17:06

    Svi u Bosnu. Priroda lepa, cene pristupacne, hrana dobra, ljudi ljubazni.

  • siniša

    30. jul 2020 | 16:44

    Mi smo trenutno u Neumu u apartmanu na obali.Domaćini su ljubazni,restorani i kafići skroz ok,cene pristupačne a plaže kamene i šljunkovite, more čisto i toplo.Šetalište je dužinom cele obale Neuma oko 12 km.Mogu toplo preporučiti Neum kao destinaciju za odmor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA