≫ 

2 prelepe destinacije za letovanje koje turistima garantuju bezbednost

One se ne nalaze na crvenoj listi, što znači da je bezbednost u tim zemljama na visokom nivou

  • 0
Alanja, Turska Foto: Pixabay

Što se tiče Grčke, sasvim je izvesno da ove sezone više niko neće moći da je poseti, prosto zato što je već kraj septembra i sezona je na izmaku.

Naravno, i u toj zemlji postoje određene destinacije koje mogu da se posete i tokom oktobra, pa čak i novembra, ali je pitanje kako će se stvari razvijati u vezi sa otvaranjem granica.

Tokom situacije izazvane pandemijom korona virusa je došlo do promene izbora mnogih srpskih turista o tome gde će da letuju.

Posredno se nametnula Turska, koja od naših turista nije zahtevala negativan PCR test, kao i Egipat, a zatim i Albanija, pa u jednom trenutku i Bugarska, a od danas i Tunis.

All inclusive hoteli kao najbezbedniji izbor

Upravo zato što se u Turskoj i u Egiptu nudi smeštaj u hotelima više kategorizacije, a neke turističke agencije nude i paket aranžmane, srpski turisti su više nego inače posećivali ove dve zemlje.

Bodrum Foto: Pixabay/Bodrum

S obzirom na to da je i dalje na snazi pandemija korona virusa i mere koje je prate, sasvim je logično da turisti više razmišljaju o bezbednosti tokom letovanja.

Iz tog razloga nije zgoreg napomenuti da su i Egipat i Turska nastojali da privuku što veći broj turista, pa su i bezbednost podigli na viši nivo.

Tako je recimo u Turskoj uvedena jedinstvena oznaka za hotele, koji se smatraju bezbednim u toku pandemije korona virusa. Pod tim se misli na pojačane mere dezinfekcije i zaštite, tako da su turisti mogli da se osećaju praktično potpuno sigurnim tokom boravka.

Dobro je napomenuti i to da su obe zemlje dale prilično dobar odgovor tokom pandemije.

Egipat all inclusive more plaža hotel foto: pixabay.com

Konkretno u Egiptu je obolelih bilo nešto više od 102.000, a preminulih je 5.835, dok se u kritičnom stanju nalazi 41 osoba. Kada je u pitanju Turska, od ukupno blizu 310.000 obolelih, čak je skoro 272.000 izlečenih. Preminulih je 7.785, a 1.573 pacijenta se nalaze u kritičnom stanju.

Razlog zbog koga treba razmisliti o ovim destinacijama jeste i činjenica da se ni Egipat ni Turska ne nalaze na takozvanoj crvenoj listi. A to znači da je bezbednost u tim zemljama na visokom nivou, tako da putnici koji u njima borave neće biti pod obaveznim nadzorom, niti je za sada predviđena obavezna samoizolacija nakon povratka.

Kako se pretpostavlja, razlog za to leži i u činjenici da su zemlje ozbiljno shvatile da će privući veći broj turista, samo ako im u velikoj meri garantuju bezbednost, što su one i učinile kroz specijalne programe na nacionalnom nivou u okviru smeštajnih objekata.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA