• 0

2 prelepe destinacije za letovanje koje turistima garantuju bezbednost

One se ne nalaze na crvenoj listi, što znači da je bezbednost u tim zemljama na visokom nivou

  • 0
Alanja, Turska

Foto: Pixabay

Što se tiče Grčke, sasvim je izvesno da ove sezone više niko neće moći da je poseti, prosto zato što je već kraj septembra i sezona je na izmaku.

Naravno, i u toj zemlji postoje određene destinacije koje mogu da se posete i tokom oktobra, pa čak i novembra, ali je pitanje kako će se stvari razvijati u vezi sa otvaranjem granica.

Tokom situacije izazvane pandemijom korona virusa je došlo do promene izbora mnogih srpskih turista o tome gde će da letuju.

Posredno se nametnula Turska, koja od naših turista nije zahtevala negativan PCR test, kao i Egipat, a zatim i Albanija, pa u jednom trenutku i Bugarska, a od danas i Tunis.

All inclusive hoteli kao najbezbedniji izbor

Upravo zato što se u Turskoj i u Egiptu nudi smeštaj u hotelima više kategorizacije, a neke turističke agencije nude i paket aranžmane, srpski turisti su više nego inače posećivali ove dve zemlje.

Bodrum

Foto: Pixabay/Bodrum

S obzirom na to da je i dalje na snazi pandemija korona virusa i mere koje je prate, sasvim je logično da turisti više razmišljaju o bezbednosti tokom letovanja.

Iz tog razloga nije zgoreg napomenuti da su i Egipat i Turska nastojali da privuku što veći broj turista, pa su i bezbednost podigli na viši nivo.

Tako je recimo u Turskoj uvedena jedinstvena oznaka za hotele, koji se smatraju bezbednim u toku pandemije korona virusa. Pod tim se misli na pojačane mere dezinfekcije i zaštite, tako da su turisti mogli da se osećaju praktično potpuno sigurnim tokom boravka.

Dobro je napomenuti i to da su obe zemlje dale prilično dobar odgovor tokom pandemije.

Egipat all inclusive more plaža hotel

foto: pixabay.com

Konkretno u Egiptu je obolelih bilo nešto više od 102.000, a preminulih je 5.835, dok se u kritičnom stanju nalazi 41 osoba. Kada je u pitanju Turska, od ukupno blizu 310.000 obolelih, čak je skoro 272.000 izlečenih. Preminulih je 7.785, a 1.573 pacijenta se nalaze u kritičnom stanju.

Razlog zbog koga treba razmisliti o ovim destinacijama jeste i činjenica da se ni Egipat ni Turska ne nalaze na takozvanoj crvenoj listi. A to znači da je bezbednost u tim zemljama na visokom nivou, tako da putnici koji u njima borave neće biti pod obaveznim nadzorom, niti je za sada predviđena obavezna samoizolacija nakon povratka.

Kako se pretpostavlja, razlog za to leži i u činjenici da su zemlje ozbiljno shvatile da će privući veći broj turista, samo ako im u velikoj meri garantuju bezbednost, što su one i učinile kroz specijalne programe na nacionalnom nivou u okviru smeštajnih objekata.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima