Najskuplja hrvatska letovališta: Ovo su delovi Jadranske obale samo za one sa dubljim džepom

Biser Jadrana u vreme pandemije i dalje drže cenu

  • 21
More Foto: Pixabay.com

Tokom prethodne sezone su pojedini naši turisti birali Hrvatsko primorje, a prvenstveno zato što su u nekom trenutku granice ipak bile otvorene. Svakako treba znati da u ovoj, nama susednoj zemlji postoje regije, odnosno gradovi, koji su dostupni manje-više svim našim turistima, kao što postoje i oni koji su prvenstveno namenjeni osobama, koje to mogu sebi da priušte.

Grad Pula

Smešten na jugu hrvatskog poluostrva Istra, Pula je grad koji je poznat ne samo po bogatoj istoriji, nego i po razuđenoj, skoro 100 kilometara dugoj obali, na kojoj se nalaze brojne plaže.

Ukoliko odlučite da u Puli boravite polovinom jula meseca, trenutno najniža cena za 10 noćenja za dve odrasle osobe iznosi 1.460 evra. U pitanju je smeštaj koji je udaljen oko pet kilometara od centra i oko 200 m od plaže.

Cena za isti period, ali u hotelu sa tri zvezdice iznosi nešto više od 1.200 evra. Hotel je oko 25 km udaljen od centra, a nalazi se na samoj plaži.

Opatija

Oduvek poznata po glamuru, nekadašnja banja Abacija se i danas može okarakterisati kao jedna od najskupljih destinacija u Hrvatskoj.

Smeštaj u hotelu sa tri zvezdice, koji je udaljen nešto više od kilometar od centra i oko 200 m od plaže za dve osobe polovinom jula meseca, na bazi noćenja sa doručkom iznosi oko 1.080 evra.

Kada je u pitanju smeštaj, odnosno hotel sa četiri zvezdice u Opatiji u istom periodu, cena je oko 100 evra viša, a usluga je takođe na bazi noćenja sa doručkom.

U Opatiji postoje i odlični hoteli sa pet zvezdica, a najjeftinija opcija u ovom momentu je oko 1.500 evra. Reč je o hotelu koji se nalazi na plaži i od centra mesta je udaljen oko 700 m, a usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Rovinj

Još jedno hrvatsko letovalište, koje se svakako može svrstati među njskuplja jeste i Rovinj.

U hotelu sa tri zvezdice u navedenom periodu najjeftinija cena smeštaja iznosi blizu 1.750 evra za dve osobe.

Kada su u pitanju hoteli sa 4 zvezdice, smeštaj se može naći i za oko 1.650 EUR, a usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Najniža cena smeštaja polovinom jula za dve osobe u hotelu sa pet zvezdica u Rovinju je oko 2.600 evra. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom, s tim da se hotel nalazi na plaži i udaljen je nešto više od kilometar od centra letovališta.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA