≫ 

Ibica je uvek izbor ljubitelja noćnog provoda, ali ovo špansko ostrvo može da ponudi još mnogo toga

Iako je mlađim turistima ostrvo asocijacija na odličan noćni provod, veći deo Ibice je očuvao svoju autentičnost, budući da se nalazi na listi Svetske kulturne baštine

  • 2
Ostrvo Ibica, Španija Foto: Pixabay/marucha

Ko ne poseti grčko ostrvo Zakintos, a želi da uživa u ludom noćnom provodu tokom letnjeg odmora, vrlo često bira jedno špansko ostrvo. Što i nije čudno jer se Ibica često karakteriše kao evropska prestonica zabave i odličnog provoda.

Ipak, to svakako ne znači da ostrvo ne nudi brojne sadržaje i za turiste, koji baš i ne žude za žurkama do kasno u noć.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Uniko Ibiza (@uniko_ibiza)

Ostrvo bogate prošlosti

S obzirom na to da su Ibicom vladali ne samo Grci i Rimljani, nego i Feničani, Mavari i drugi narodi, to su tragovi njihovih kultura vidljivi i danas širom ostrva. Zato je i veliki deo ovog španskog ostrva na listi Svetske kulturne baštine. Upravo zahvaljujući tome, značajan deo Ibice je uspeo da očuva autentičnost.

Međutim, sve to nije uticalo na činjenicu da je ostrvo postalo poznato među turistima iz celog sveta, kao mesto na kome se može odlično zabaviti.

Barovi i kafići, poznati po odličnom provodu, nalaze se najpre u glavnom gradu, Ibici. A ukoliko posećujete zapadnu stranu ostrva, ne propustite mesto Sant Antonio, koje je „druga prestonica zabave“ na ostrvu.

Odmor na Ibici

Ukoliko odlučite da letujete na ovom ostrvu, osim u provodu, možete uživati i u upoznavanju bogate istorije Ibice, ali i u kupanju na nekoj od fenomenalnih plaža.

Na jugu Ibice nalazi se plaža Las Salinas, koja se smatra jednom od najpoznatijih. U okolini glavnog grada se nalazi više od 50 plaža. Do većine njih se može stići i redovnim autobuskim linijama.

Prema verovanju, jedna od tri magnetne tačke na Zemlji nalazi se upravo ovde. Tačnije, na plaži Es Vedra na Ibici, koja je poznata po steni, koja je visoka oko 400 metara i koja štrči iz mora.

Jedan od simbola ovog španskog ostrva je gušter vrste Muradensis. Pripadnike ove endemske vrste turisti mogu videti prilikom posete pećini San Marka, čija je procenjena starost oko 100.000 godina.

Na ostrvu plaža ne manjka. Gde god da budete smešteni, naći ćete neku po svom ukusu. Neke od najpoznatijih su: Figueretas, Talamanca, Cala Blanch, Sa Caleta, Es Cavallet i druge.

Za Srbe Španija i dalje zatvorena

Podsećamo, državljani Srbije i dalje ne mogu da uđu u Španiju.

Od navedenog su izuzeta lica sa stalnim ili privremenim boravkom u Španiji i zemljama EU i Šengena, nosioci dugotrajne vize, studenti sa odgovarajućom dozvolom, diplomatsko osoblje u cilju vršenja dužnosti, visokokvalifikovani radnici čiji je rad neophodan i ne može se odložiti ili obavljati na daljinu, uključujući i učesnike sportskih događaja na visokom nivou.

Pored njih, od ovog pravila izuzeta su i lica koja putuju iz propisno akreditovanih imperativnih porodičnih razloga i lica koja dokumentaju razloge više sile ili potrebe, ili im je ulazak dozvoljen iz humanitarnih razloga.

Svakako, od 23. novembra neophodan je PCR test, ne stariji od 72 sata za putnike koji ulaze na teritoriju te države, iz rizičnih zemalja EU (crvena i siva zona) i 37 trećih zemalja, među kojima je i Srbije.

Svi putnici moraju da popune zdravstveni obrazac pre ulaska u zemlju putem internet adrese www.spth.gob.es ili putem besplatne aplikacije "Spain travel health-SpTH", stoji objavljeno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Video: Dušica Jakovljević snimila Mesija i Suareza na Ibici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    27. maj 2021 | 21:37

    Jedina vrednost naseg zivota je obici svet,takvo nadahnuce i upoznavanje raznih kultura i njihovih obicaja para nema,nazalost jako je mali broj ljudi koji mogu pruziti sebi to zadovoljstvo,vecina je kreditno paradajiz turista gde ce svoje zadovljstvo posle debelo grcati ili kroz usta ili naanalne otvore

  • coach

    28. maj 2021 | 11:17

    Bio sam u dosta spanskih ostrva. Ibica je samo za nocni provod top, plaze onako. Po meni je najbolja majorka. Vrhunske plaze i restorani. Al naravno za svako se mora iznajmiti auto. Bez auta cete videti samo mali deo i ibice i majorke... ako imate auto nebitno vam je gde ste smesteni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA