Igalo je sve atraktivnije za miran odmor i punjenje baterija: Antistres terapija na Jadranskom moru

Zbog lekovitog blata, ali i mineralne vode, te čistog vazduha, Igalo se smatra i banjom

  • 1
Igalo, Crna Gora, letovanje Foto: screenshot/Youtube/light2tube

Najpoznatije lečilište u Crnoj Gori nalazi se u blizini Herceg Novog. Mada Igalo jeste poznato najpre po lekovitom blatu i Institutu „Dr Simo Milošević“, mesto je odličan izbor za letovanje, naročito za neplivače i porodice sa malom decom.

Ulazak u vodu je izuzetno dug, tako da upravo mališani i neplivači različite životne dobi ovde najviše i uživaju.

Blizina primorskog grada koji živi cele godine, a sa kojim je Igalo sprojeno prostranim šetalištem, svrstava ovo letovalište u poželjne crnogorske letnje destinacije. Udaljenost između Herceg Novog i Igala je tek oko 2 kilometra.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Crna Gora (@coastofcrnagora)

Terapije vodom i lekovitim blatom

Zahvaljujući kombinaciji mineralne vode i lekovitog blata, čije je terapijsko dejstvo dugi niz godina dokazano, mnogi koji posete ovu banju na moru vrlo brzo zaborave na tegobe.

Pored toga što se boravak u Igalu preporučuje ljudima koji su pod stresom, poznato je da je lečilište idealno za ljude koji pate kako od reumatoloških oboljenja, tako i od neuroloških i respiratornih. Takođe, zahvaljujući najpre lekovitom blatu, ali i brojnim terapijama koje se u pomenutom institutu nude, Igalo je odlično mesto za oporavak nakon sportskih povreda.

Uopšteno, letovanje u Igalu pogoduje svima, bez obzira na to da su samo umorni ili je potrebno da se oporave nakon neke povrede ili oboljenja.

Letovanje u Igalu

Puno zelenila, prosečno 200 sunčanih dana godišnje, bezbedan ulazak u vodu..., sve su to osobenosti ovog letovališta na Crnogorskom primorju.

I mada Igalo mahom posećuju stariji turisti, ali i porodice sa decom, sve je više i mladih koji boraju ovo letovalište, i to najpre zbog blizine Herceg Novog.

Mesto je od grada Hercega Stjepana udaljeno tek oko 2 kilometra. Do njega se najlakše može stići šetalištem uz more.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    11. jun 2021 | 11:16

    Super je Igalo, samo mu fali dobra plaža. Bila sam pre dve godine i to je jedino što mogu da navedem kao loše. Sve ostalo, bilo je super. Zato ću ove godine kad odem u Crnu Goru, da uzmem cars4rent, tako da svaki dan mogu da provedem na nekoj drugoj plaži, po sopstvenom izboru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA