≫ 

Ovo hrvatsko ostrvo važi za najlepše u Srednjoj Dalmaciji: Cene letovanja su prava "sitnica"

Na Braču postoji obimna ponuda smeštaja, pa je moguće pronaći i neke povoljnije opcije

  • 24
Brac Hrvatska, ostrvo, Jadran, Croatia Foto: Pixabay

Nema nikakve sumnje da je opravdano što se ostrvo Brač smatra jednim od najlepših u središnjem delu Dalmacije.

Ne samo da je obala ovog ostrva duga, već je i razuđena, i može se pohvaliti nekim od najlepših plaža hrvatskog primorja.

Odmor na Braču

Supetar, Bol, Milna i Postira, tek su neka od letovališta koja su proslavila ovo ostrvo. Sasvim sigurno, plaža Zlatni rog ili Zlatni rat smatra se najpoznatijom na Braču.

Iako je turizam najrazvijenija privredna grana, ostrvljani se bave i uzgojem maslina, ali i vinove loze. Takođe, u određenim delovima ostrva je razvijeno i stočarstvo, a mnogi stanovnici Brača se bave i ribarenjem i klesarstvom.

Mada na ostrvu postoje brojne plaže, mnogi turisti rado biraju letovanje na Braču zbog netaknute prirode, po kojima je ovo ostrvo poznato i zbog bogate borove šume.

Koliko košta letovanje na Braču?

Polovinom jula meseca, cena iznajmljivanja dvokrevetne sobe u Supetaru i Bolu iznosi 45 evra. To je u ovom trenutku najjeftinija opcija.

Par evra više košta noćenje u dvokrevetnoj sobi u letovalištu Škrip. U Sumartinu je trenutno najjeftiniji smeštaj koji košta 50 evra za noć.

Noćenje u smeštaju sa četiri zvezdice u Gornjem Humcu, u kom je gostima na raspolaganju i bazen, polovinom jula košta nešto više od 90 evra za noć. Isto toliko košta i smeštaj u letovalištu Bol, koji je nešto veće površine.

Smeštaj u luksuznoj dvokrevetnoj sobi u Bolu, u vili sa četiri zvezdice košta oko 150 evra, na bazi noćenja sa doručkom.

Noćenje sa doručkom u hotelu sa četiri zvezdice, u kome postoji i bazen, polovinom jula za dve odrasle osobe košta oko 200 evra.

Razlika u ceni može da bude značajna, a sve zavisi kako od lokacije samog smeštaja, tako i od njegovog kvaliteta, odnosno kategorizacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    6. jul 2021 | 21:58

    Dosta vise sa NDH - ko jos normalan ide tamo?

  • Di Lorenzo

    6. jul 2021 | 23:13

    Sad promovisete Brac, a posle mesec dana bice "napadnuti srpski turisti na Bracu" ! 😏 imamo mi lepsih destinacija u Srbiji ☝

  • Nina

    6. jul 2021 | 21:50

    Deo detinjstva sam provela tu. Voždovacko odmaralste. Jatovi autobusi dodju do škole, let avionom do Splita i odatle hidrogliserom do Braća. Lepi dani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA