≫ 

6 idealnih plaža u Hrvatskoj za porodice sa decom: Pružaju zanimljive sadržaje i priliku za odmor

Ako je vaš izbor za letovanje pao na Hrvatsku, ovo je nekoliko plaža koje će posebno pogodovati porodicama sa decom

  • 16
Deca, kupanje, plaža, letovanje, leto

Foto: Shutterstock

Putovanje sa decom može da bude veoma naporno iskustvo, ukoliko pre toga dobro ne promislite i istražite destinaciju na koju ćete se uputiti. Mališani su puni energije, želje da trče, posmatraju i uživaju, i letovanje sa njima mora biti dobro i kvalitetno isplanirano.

Zato bi trebalo da odaberete kvalitetnu destinaciju, koja će čitavoj porodici pružiti dosta sadržaja, ali i priliku za odmor, a deci omogućiti da se neometano igraju i na pravi način iskoriste energiju.

Ako je vaš izbor pao na Hrvatsku, ovo je nekoliko plaža koje će posebno pogodovati porodicama sa decom.

Brela

 

Romantično i lepo uređeno šetalište pored obale, proteže se od starog naselja Kričak i prolazi pokraj paže Punta rata. Imaju male, intimne plaže na predelu od Stomarice preko Šćita do Podrača, a postale su jedna od najprivlačnijih hrvatskih turističkih odredišta zbog gustih borovih šuma, kristalnog plavog mora i mira.

Makarska, Makarska rivijera, Hrvatska

Foto: screenshot/Youtube/Tomáš Polášek

Brela ima i najhvaljeniju plažu Makarske rivijere, Punta ratu, koju je američki časopis Forbes uvrstio među 10 najlepših plaža na svetu, gde zauzima visoko šesto mesto, a prvo mesto u Evropi.

Sakarun, Dugi otok

 

Plaža duga 800 metara nalazi na severnom delu Dugog otoka. Ova peščana plaža sa izrazito plitkim morem, idealno je mesto za porodice sa decom. Uz plažu se nalazi i predivna borova šuma koja u toku letnjih vrućina pruža hladovinu.

Rajska plaža, Lopar, ostrvo Rab

 

Prostire se na gotovo dva kilometra, a ovo je najveća i najpoznatija peščana plaža u Loparu. Nagrađena je Plavom zastavom zbog kvalitete vode, očuvanja okoline i sigurnosti. Čak je dospela na CNN-ovu listu Top 100 svetskih plaža.

Osim što nudi veliki turistički sadržaj, ako pak imate psa, možete ga odvesti na južni deo plaže.

Rajska plaža je peščana i plitka, što je idealno za decu. U blizini se nalazi veliki sportski centar s različitim igralištima i terenima za tenis, fudbal, košarku, odbojku, mini golf, stoni tenis, ali i vodenim toboganima i raznim vodenim sportovima.

letovanje, porodični odmor, porodica, roditelji deca, more, plaža

Foto: Shutterstock

Plaža Borik

 

Borik je glavna gradska plaža u Zadru smeštena na severnom delu grada. Uglavnom je šljunkovita, ali ima i veliku peščanu uvalu i betonirani plato. Na plaži se nude različite aktivnosti poput jedrenja na dasci i vožnje džet-skijem. Za decu i najmlađe, tu su i neizostavne pedaline, vožnja na tubama, banani, parasejling i mnoge druge aktivnosti.

Kraljičina plaža, Nin

 

Ogromna peščana plaža u Ninskoj laguni pored Zadra odlična je za decu zbog velikog plićaka, ali i lekovitog blata s kojim se posetioci mogu namazati i time zabavljati mališane. Uz plažu se nalazi borova šumica koja pruža i prirodni hlad, ali jedini nedostatak ove plaže je što nema ugostiteljskih objekata.

Vela Plaža

 

Vela plaža u Baškoj na ostrvu Krk je šljunkovita i peščana plaža dužine 1.800 metara. Odlično je opremljena i prepuna sadržaja, a poreporučuje se mladim ljudima, parovima i porodicama sa decom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasilije

    30. jul 2021 | 18:46

    I sad bi mi trebali kaoo da odemo tamo na letovanje i vratimo se brze , nego sto smo dosli sa razbijenim kolima, sljivom ispod oka, hematnom na glavi itd..! 😏

  • Srbin

    30. jul 2021 | 18:37

    Ne postoji idealna plaža u toj zemlji ustvari ta zemlja ne postoji, samo lud čovek i bez obraza može da ode kod njih a da je pri tome Srbin

  • Aca

    30. jul 2021 | 18:34

    Vi to ozbiljno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA