≫ 

Najbolja polazna tačka za upoznavanje lepota Boke Kotorske: Baošići su odličan izbor za miran odmor

Turisti koji često letuju u Baošićima, obično biraju to mesto iz dva razloga

  • 9
Baošići, Boka Kotorska, Crna Gora Foto: Printskrin/Youtube/Teram Fazon N

Mirno, ne tako veliko letovalište, pogodno za ljubitelje odmora u pravom smislu te reči, udaljeno je od Herceg Novog tek nešto više od 10 kilometara. Mesto Baošići je i odlična polazna tačka za upoznavanje Boke Kotorske.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
@sladja.stojnic је поделио/ла објаву

Crnogorsko letovalište na idealnoj lokaciji

Turisti koji često letuju u Baošićima, obično biraju to mesto iz dva razloga. Najpre zato što je u pitanju mirno letovalište, mada se ne može baš pohvaliti nekim fenomenalnim plažama. Zatim zato što je relativno blizu i Herceg Novom i Tivtu i Kotoru. Može se reći na idealnoj poziciji ne samo za upoznavanje lepota Boke, nego i ostalih delova zemlje.

Iz Baošića se organizuju i izleti za manastir Ostrog, ali i za Dubrovnik i Međugorje u Hrvatskoj. Moguće je ići na organizovani izlet i u Trebinje, te posetiti Nacionalni park Lovćen, Cetinje i druge crnogorske znamenitosti.

Letovanje u Baošićima

Svako može pronaći plažu koja mu odgovara u ovom letovalištu, osim onih turista koji su baš ljubitelji peščanih plaža. Ima ih koje su prekrivene šljunkom ili betonske. Ali je osnovna karakteristika svih što nisu naročito prostrane.

Na nekima je moguće koristiti ležaljke i suncobrane, koji se nalaze u okviru lokalnih kafića. Cena iznajmljivanja kompleta od dve ležaljke i suncobrana se ovog leta kreće između 5 i 8 evra.

Naravno da postoje i delovi plaža na kojima turisti mogu koristiti svoje suncobrane. Takođe, postoje i divlje, odnosno neuređene plaže u ovom letovalištu i okolini.

Kroz mesto se proteže i šetalište uz obalu, koje vodi do Bijele, sa jedne i Kumbora sa druge strane. Iako Baošići ne mogu da se svrstaju u veliko letovalište, u mestu postoji sasvim dovoljno ugostiteljskih objekata i prodavnica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    6. avgust 2021 | 18:34

    Pored onakve grcke da neko ide u cg...Samo lud covek

  • A. P

    6. avgust 2021 | 19:20

    Lepo mesto za posmatranje velikih plovila, za ulazak u luku Kotor. Napred pogled na to, a pozadi na magistralu.

  • Kosovac

    7. avgust 2021 | 10:07

    Divno mesto za pravi odmor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA