≫ 

Ljudi koji su ostali zatočeni u stranim zemljama u toku pandemije korone: Ovo su njihove priče!

Neki se sjajno provode uprkos svemu, dok drugi zaista moraju da se vrate u svoju domovinu

  • 1
Maldivi I na Maldivima ima zarobljenih turista / Foto: Pixabay

Lako je osuđivati ljude koji su ipak, uprkos ranijim vestima o tome da će možda biti proglašena pandemija korona virusa, odlučili da odu na odmor. Možda nisu uopšte razmišljali o tome da će se situacija na globalnom nivou tako brzo promeniti i da neće biti u mogućnosti da se vrate svojim kućama. Ipak, treba se staviti u njihovu kožu, pa čak i ako ih ne pravdamo, onda makar da pokušamo da razumemo njihovu muku.

Život na instant rezancima

Koči, Indija Foto: Pixabay / Koči

Dvoje turista iz Velike Britanije su ostali zaglavljeni u Indiji. U istoj situaciji se našao i jedan njihov sugrađanin, ali u Saudijskoj Arabiji.

Niko od njih nije baš u zavidnoj situaciji. Život im se sveo na to da čekaju informaciju Vlade svoje zemlje kada će im omogućiti povratak kući.

A u međuvremenu se snalaze kako znaju i umeju. Ishrana im je bazirana uglavnom na instant rezancima, jer nemaju drugih ni fizičkih, a još malo ni finansijskih mogućnosti.

Uz to se gospodin Nikolaos, koji se trenutno nalazi u Saudijskoj Arabiji može sresti sa dodatnom neprijatnošću. Zbog kršenja dužine boravka u ovoj zemlji, u kojoj je on već pet sedmica za sada, umesto planirane dve, mogao bi da bude kažnjen ili sa više od 2 hiljade funti ili kaznom zatvora, koja je u tim slučajevima propisana.

Najlepša avantura se neslavno završila

alpaka, peru Peruanska alpaka / pixabay.com

Kada su u avgustu mesecu prošle godine, Nik i Brioni odlučili da otpočnu najlepšu avanturu u svom bračnom životu, te se otisnu na put do brojnih destinacija, nisu ni slutili da će na kraju završiti u Peruu, iz koga neće moći da se vrate kući.

Da stvar bude još teža za ovaj britanski bračni par, Brioni je obolela od karcinoma pluća ranije i odstranjeno joj je jedno plućno krilo. S obzirom na to da se nalaze u mestu Kusko, koje je smešteno na 3.400 metara nadmoske visine, njeno zdravstveno stanje je prilično zabrinajvajuće.

I dalje čekaju poziv nadležnih iz svoje zemlje i nadaju se da će im biti uskoro oomogućen povratak kući.

Putovanje života koje neće zaboraviti

Kordoba Kordoba / pixabay.com

Mlađane Britanke, Nirali i Ališa su došle na ideju da u toku tri meseca obiđu ukupno 5 zemalja. U drugi po veličini grad u Argentini, Kordobu su doputovale 17. marta. A samo dva dana nakon toga su uvedene vrlo stroge mere u ovoj zemlji, te je svima zabranjeno kretanje. Letovi su naravno otkazani, a njih dve su ostale u svom hostelu.

Zahvaljujući pomoći Ambasade Velike Britanije u Argentini su nakon 10 dana dobile šansu da se presele u bolji hostel, ali je onda iskrsao novi problem. Ponestalo im je gotovine, a do bankomata nisu smele da izađu. Snašle su se, naravno, pa im ostali gosti tog hostela pozajmljuju novac kako bi kupile hranu.

Iako Vlada Velike Britanije intenzivno radi na povratku svojih državljana u zemlju, postoje određene procedure koje moraju biti u potpunosti ispoštovane, a koje celokupnu situaciju dodatno otežavaju.

Video: Zoran je zarobljen na ostrvu koje bi svako na svetu izabrao za karantin: Ovo je njegovo iskustvo

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    20. april 2020 | 22:48

    Убеђен сам да већина читалаца мисли као и ја: " шта се нас тиче живот енглеза у страним земљама"??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA