≫ 

Ovako se jedno od najlepših mesta na svetu nosi sa pandemijom korona virusa

  • 0
maldivi Maldivi / foto: pixabay.com

Postoje i mesta na kojima nije toliko prijatno čekati kraj pandemije i mogućnost povratka kući, iako možda ne izgleda tako na prvi pogled.

Stotine turista iz celog sveta se i dalje nalazi na Maldivima. Zaglavljeni čekaju kraj pandemije. I tako već više od mesec dana iščekuju priliku da se vrate kući.

Ministar turizma ove ostrvske države, poznate po luksuznim letovalištima, Ali Vahid je za CNN izjavio da se oko 500 turista nalazi na ostrvima, a oko 100 njih je na lokalnom aerodromu. Vlada se maksimalno trudi da pomogne svim onim turistima, koji nemaju dovoljno novčanih sredstava da priušte boravak u nekom od luksuznih smeštajnih objekata na Maldivima.

Ipak, ministar je vrlo optimističan. Verujemo da su poput lokalnog stanovništva. Upravo to su ljudi, koji su ovu zemlju odveli tamo gde se sada nalazi, rekao je on.

Zvanično je lokalno Ministarstvo zdravlja potvrdilo 8. marta prva dva slučaja zaraze korona virusom. Samo četiri dana kasnije je na Maldivima proglašeno i vanredno stanje.

Danas, početkom maja, na ovim ostrvima je zabeleženo 1,633 obolela, a preminulih je petoro.

Ova ostrvska džava, koju zapljuskuju vode Indijskog okeana je nadaleko poznata po luksuznim letovalištima. Ali, kao i mnoge druge zemlje sveta, tako je i ona prilično pogođena pandemijom korona virusa.

Maldivi Foto: Pixabay

Zanimljivo je da mnogi smatraju da je ovo, zapravo idealan način da se pregura pandemija. Možda to samo tako izgleda na prvi pogled. Ali, turisti koji su se našli u toj poziciji, ipak imaju nešto drugačije viđenje celokupne situacije.

Nekako je mnogo zanimljivije boraviti na Maldivima i biti svestan činjenice da će se letovanje završiti za 10 ili 15 dana, posle čega će se vratiti svojim kućama. Sada je, međutim, situacija potpuno drugačija, pa ni azurno plava boja mora i sitan beli pesak ne deluju tako zanimljivi više. Ljudi prosto žele da se vrate kući. I teško da će se uskoro poželeti Maldiva. Mada, ko zna?

(A.B./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA