≫ 

Platno preko posteljine u hotelskoj sobi nije samo dekoracija: Evo koja je njegova prava uloga

Objašnjenje je jednostavno i sasvim logično

  • 0
hotel, hotelska soba Foto: Pixabay

Da li ste se ikada zapitali zbog čega preko čiste posteljine u hotelskoj sobi stoji i platno u vidu trake, koje je obično iste boje kao i draperije na zavesama i uklopljeno u dizajn cele sobe?

Sve i da se niste to zapitali, gotovo je nemoguće da vam to nije zapalo za oko prilikom boravka u hotelu.

A objašnjenje je vrlo jednostavno i krajnje logično.

Nekome to može izgledati kao fina dekoracija, a zapravo je praktično rešenje, koje je usmereno najpre na visoku higijenu u hotelima.

Obično je reč o komadu materijala, koji je širok oko metar i dug toliko da pada preko ivica kreveta, ravnomerno sa obe strane. Na prvi pogled deluje dekorativno, ali ujedno se i ne naslućuje odmah njegova svrha. Ukoliko gost želi da legne u krevet, često samo taj komad materijala strgne i baci pored kreveta.

Ipak, taj komad materijala i te kako ima svrhu, jer se koristi za zaštitu posteljine i higijenu.

- Na primer, gosti vole da sednu na ivicu kreveta u hotelskoj sobi i to obično u odeći, koju su nosili napolju ili da na taj deo kreveta spuste svoje ključeve, jaknu, tašnu i druge stvari. Upravo ovaj komad materijala služi da spreči direktan kontakt svih tih stvari sa čistom posteljinom. Pored toga, sitniji predmeti poput mobilnih telefona i ključeva se neće podvući pod posteljinu, zahvaljujući toj prostirci, objašnjava portparolka grupacije Best Western Hotels & Resorts za Travelbook.

Uz sve to, ovako osmišljen prekrivač za krevet je mnogo praktičniji i vizuelno bolja alternativa prekrivačima, koji su se ranije koristili u hotelima, a koji su prekrivali ceo krevet i ravnomerno padali sa svih strana.

Obično je praksa da se dizajn ovog komada materijala uskladi sa dizajnom cele sobe, kako bi i vizuelno bio prijemčiviji gostima.

(Aleksandra Blažević/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA