Nekada je bila vila grofova, onda psihijatrijska ustanova pa manastir, a danas znamenje za turiste

Snimci iz vazduha ostavljaju bez daha

  • 0

Napuštena vila grofova Rejev iz 19. veka u ukrajinskom selu Priozerne danas privlači samo turiste, a nekada je bila u vlasništvu imućne porodice.

Prva drvena verzija zgrade izgrađena je u drugoj polovini 18. veka. Međutim, kasnije je srušena, pa je na istom mestu sagrađena 1880. godine. Oblik je sačuvala, ali enterijer i spoljašni zidovi su oronuli.

Pored veličanstvenih prizora vile koju možete videti u video iznad teksta, izgrađeno je i park na zemljištu od osam hektara, u kom je zasađeno više stotina platana.

Veruje se da je poslednji privatni vlasnik imanja bio grof Ludvik Rej. Posle njegovog preseljenja u Francusku, izbijanjem Drugog svetskog rata, zgrada je korišćena za potrebe kolektivne farme.

U vili se nekada nalazila i psihijatrijska bolnica, dok je 1955. godine imanje dato studentima veterinarskog kompleksa Rogatinski.

Posle raspada SSSR-a, vila je bila ženski manastir, a sama zgrada je predata Kijevskom patrijarhatu Ukrajinske pravoslavne crkve.

Vila je danas u derutnom stanju i privlači samo turiste.

Navodno, za vilu je zainteresovan je unuk poslednjeg vlasnika, Marcin Rej, koji namerava da obovi imanje svojih predaka.

Video: Na Gradini kod Arilja pronašli zamak sredonjovekovnog velikaša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA