≫ 

Ko ne bi voleo da ima privatno ostrvo na Bahamima? Jedno od najlepših uskoro će biti na prodaju

Pravo da učestvuju u nadmetanju za kupovinu ostrva na Bahamima imaju svi koji polože 100.000 američkih dolara

  • 2
Bahami Foto: Pixabay/yrolle

Ima li šta bolje nego da posedujete luksuzno odmaralište na Bahamima?

Malo ostrvo, poznato i kao San Andres, zapravo je najveće privatno ostrvo koje se trenutno prodaje u ovom karipskom raju. Ovde je reč o oko 730 hektara šumovitih brda i netaknutih belih plaža, koje su okružene toplim plavim okeanom. To je, iskreno rečeno, san svakoga ko ima dovoljno finansijskih sredstava.

Ovaj izolovani čudesni predeo povezan je sa ostatkom sveta desetominutnom vožnjom brodom do obližnjeg Little Ragged ostrva, gde čeka privatna staza za poletanje. Za one koji više vole da koriste super jahtu, postoji i pristup ostrvu za takve brodove.

Privatno ostrvo, Bahami Foto: screenshot Youtube/Concierge Auctions

Na ovom ostrvu su dostupne i nebrojene mogućnosti za dodatne aktivnosti u vidu ronjenja i jedrenja, ali i ribolova. Takođe, domaćini i njihovi posetioci mogu da se rashlade na plaži i da uživaju u pogledu na flamingose.

Škarpina, barakuda, tuna i druge vrste riba se ovde takođe mogu naći, dok su šume izuzetno bogate drvetom Lignum vitae, koje je poznato po svojim lekovitim svojstvima.

Čak i za one koji više vole da pešače, te da istražuju prirodu, ovo je ostrvo idealno, jer se nalazi na nadmorskoj visini od oko 12 metara.

A što se tiče razvojnih mogućnosti, dostupno je sasvim dovoljno prostora za izgradnju hotela, koji može da uključuje i golf terene sa 18 rupa, mada samo ostrvo nudi i mnoge druge mogućnosti.

Ostrvo se prodaje preko kompanije koja je uspela da proda najskuplji dom u Americi, pa nije čudno što joj je i prodaja ovog ostrva poverena. Ako neko želi da se pridruži nadmetanju, potrebno je da uplati depozit od 100.000 američkih dolara, a predviđena cena je 19,5 miliona dolara. Međutim, ne postoji očekivana minimalna ponuda.

- Do sada smo primetili veliko interesovanje za ovu aukciju, što se i očekuje, jer je ovo jedinstvena prilika. Uvereni smo da će naša platforma omogućiti nenadmašnu aukciju svim kupcima koji su zainteresovani - izjavila je Laura Bradi, suosnivač i izvršni direktor kompanije „Concierge Auctions“ za CNN Travel.

Foto: screenshot/Youtube/Bahamas Sotheby's International Realty

Nadmetanje počinje 26. marta i završava se 31. marta 2021. godine.

Čak i ako neko propusti ovu priliku, postoje druge kompanije koje u ponudi imaju ostrva blizu Bahama, gde je potrebno za učešće u nadmetanju uložiti od 19.800 dolara pa naviše, a cene idu i iznad milijardu dolara.

Brojni svetski brokeri su izvestili da je primetan veliki porast potražnje za privatnim ostrvima usled pandemije korona virusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA