≫ 

Za njih se vezuje epitet luksuza: Ali Maldivi su dostupni svima - samo se treba dobro organizovati

Čak i ako mislite da je u pitanju izuzetno skupa destinacija, bićete prijatno iznenađeni, ako se potrudite da pronađete odgovarajući smeštaj i obratite pažnju na još neke sitnice

  • 3
Maldivi Foto: Pixabay.com

Više od hiljadu ostrva različite veličine, smeštenih u Indijskom okeanu, poznati su po bistrim vodama smaragdne boje, prelepim plažama, koje se protežu do u nedogled i naravno, luksuznim bungalovima. Maldivi se sa pravom smatraju idiličnim utočištem, posebno za ljubitelje luksuznog odmora.

Osim što se smatraju jednim od najneverovatnijih mesta na celom svetu, savršen su dodatak za destinacije, posebno onim ljubiteljima putovanja, koji posećuju veličanstvene gradove širom sveta.

Ali iako nude mnogo za uživanje, Maldive treba posetiti sa nekom vrstom predznanja o samoj destinaciji, kako se ne biste osećali loše. Zato treba znati koje su to greške, koje turisti najčešće čine, kada otputuju na Maldive.

Maldivi Foto: Pixabay

Poseta samo jednom ostrvu

Prvo što treba znati o Maldivima jeste da se većina rizorta nalazi na pojedinačnom ostrvu. Ustvari, jedan rizort – jedno ostrvo, tipičan je princip funkcionisanja. Geografski gledano, to i nije loša ideja, jer od svih ostrva koja se nalaze u arhipelagu, tek je 200 njih naseljeno, dok je 1.192 nenaseljeno.

Ipak, bez obzira što su turisti silom prilika vezani za jedno ostrvo, to ne znači da ne mogu da istražuju i upoznaju i ostala.

Nemam ja dovoljno para za Maldive

Iako je uvreženo mišljenje da je u pitanju izuzetno ekskluzivna destinacija, što nema spora da jeste, to ne znači da i sa ograničenim budžetom ne možete da posetite Maldive.

Najpre možete sami da organizujete putovanje, a zatim i da umesto u hotelu, odaberete boravak u privatnom smeštaju. Istini za volju, na Maldivima ima i hotela, koji nude optimalne cene smeštaja.

Boravak u kući može imati velike prednosti, posebno za ljubitelje istraživanja i upoznavanja destinacije.

Na Maldive samo za medeni mesec

Ako imate dovoljno novca da priuštite putovanje za medeni mesec na ovu destinaciju, super. Ali ako čuvate sav novac da biste eventualno otputovali nakon venčanja tamo, možda to i ne bude tako dobra ideja.

Svakako Maldive možete upoznati i ranije, jer su ostrva odličan izbor i za mlađe, ali i za porodične ljude. Nisu samo namenjeni parovima, što dokazuju i brojni hoteli, koji su usmereni upravo na porodične odmore.

Ne zanima vas lokalna kultura

Boravak u odabranom hotelu, kupanje, sunčanje i uživanje na plaži, najčešće je sve što mnogi turisti vide tokom odmora na Maldivima. Međutim, upoznavanje lokalne kulture je i te kako važno.

Čak i ako niste ljubitelj istraživanja, uvek imate mogućnost da isprobate specijalitete lokalne kuhinje ili da se upoznate sa načinom života ostrvljana. Izlet brodom do turistički neuzurpiranog ostrva je sjajna prilika za to.

Ne zaboravite kremu za sunčanje

S obzirom na to da se ostrva u ovom arhipelagu nalaze na ekvatoru, to sunčevi zraci padaju pod uglom od 90 stepeni. Zapravo je sunce vrlo jako na ovoj destinaciji, pa bi bilo dobro da se adekvatno pripremite.

Da biste podržali aktuelne ekološke inicijative na ostrvima, valjalo bi da ponesete odgovarajuću kremu za sunčanje. Osim ako ne boravite baš na glavnom ostrvu. Ne zaboravite i ostale rekvizite poput šešira i naočara za sunce, recimo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA