Ostrvo koje pluta rekom, novo turističko mesto u Njujorku: Posećenije od Central parka

Otvoreno duž zapadne strane Velike jabuke, Malo ostrvo pluta rekom Hadson

  • 0
Little island Njujork Foto: Tanjug/AP

Iako nije ni približno toliko veliki kao čuveni Central park, Malo ostrvo (Little island NYC), najnoviji park i atrakcija Njujorka, vredi posetiti.

Otvoreno duž zapadne strane Velike jabuke, Malo ostrvo pluta rekom Hadson. Novi park donosi gradu niz novih kulturnih događanja, ali i fantastično mesto za uživanje u gradu.

Kako se ponovo putuje, Malo ostrvo, koje je otvoreno 20. maja, pružiće nov pogled na Njujork, kako redovnim posetiocima, tako i turistima. Iako je otvoreno tek pre nekoliko dana, već je postalo popularno među stanovnicima Njujorka.

Malo ostrvo u Njujorku

Malo ostrvo su velikim delom finansirali milioneri – biznismen Beri Diler i poznata dizajnerka Dajana fon Firstenberg. U pitanju je pravi dragulj vredan 260 miliona dolara koji spaja prirodu, umetnost i budućnost.

Na plutajućem ostrvcetu se nalazi amfiteatar, pešačke staze, mesta za prodaju hrane i pića i još mnogo toga. Između ostalog, ovde će se održavati i besplatni javni umetnički performansi.

Sadržaji parka i uređenje

Svi sadržaji smešteni su među preko 350 vrsta cveća, drveća i zelenila. Amfiteatar (The Amph) moći će da primi 687 posetilaca, dok se na centralnom trgu nalaze mesta za sedenje i posluživanje hrane i pića (The Play Ground). Tu je i intimna pozornica, kao i travnjak (The Glade), odakle se pružaju fantastični pogledi na park, Njujork i reku Hadson. Malo ostrvo je dizajnirao Tomas Hedervik (Heatherwick Studio).

Ono što je u Njujorku uvek najinteresantnije, Malo ostrvo uspeva da ponudi posetiocima brdašca i vidikovce sa kojih se pružaju zadivljujući pogledi na čuvenu panoramu Njujorka. Istovremeno, ovo mesto prikazuje najbolje od prirode u jednom od najurbanijih svetskih okruženja, ističe Travel Magazine.

Ovo bi mogla biti mini-verzija poznate atrakcije u Singapuru, "Gardens by The Bay". Za razliku od singapurske atrakcije, ovde nema futurističkih svetlosnih tornjeva, ali ima više umetničkog prostora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA