≫ 

Zanzibar, Dominikana, Sejšeli: Koliko košta odmor na egzotičnim destinacijama

Kad u Srbiji jutarnje temperature padnu ispod 10 stepeni, svi maštamo o odlasku na odmor u zemlje gde je u ovo doba godine moguće plivati u toplom moru i izležavati se na plaži

  • 1
Sejšeli, Sejšelska ostrva Foto: Pixabay/fleglsebastian7

Pravo je vreme za razmišljanje o dalekim destinacijama. Ne samo da je na njima moguće uživati u kupanju dok je u Srbiji zima na pragu, već se one smatraju pravom egzotikom i idealne su za beg na odmor.

Ono što je posebno važno istaći jesu uslovi za ulazak u te zemlje, koji su u velikoj meri trenutno olakšani. Ipak, budući da se informacije često menjaju, preporuka je neposredno pre putovanja proverite uslove ulaska na sajtu Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije.

Da bi državljani Srbije mogli da posete Dominikansku Republiku, neophodno je da imaju negativan test, navedeno je trenutno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

I Maldivi su otvoreni za srpske državljane. Počev od 10. septembra važi pravilo o obaveznom dostavljaju negativnog testa, ne starijeg od 72 sata za državljane svih zemalja. Svi koji odaberu Meksiko jedino imaju obavezu da obezbede odgovarajuću vizu i da popune upitnik koji mogu naći na ovom sajtu.

Uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata je omogućeno putovanje srpskim državljanima na Sejšele. Pre toga je neophodno da dobiju odobrenje nadležnih zdravstvenih vlasti preko ovog sajta i da obezbede osiguranje, koje uključuje i kovid-19.

Putovanje u Zanzibar, odnosno u Kraljevinu Tanzaniju je moguće za naše državljane uz PCR test koji ne sme biti stariji od 72 sata. Neophodno je i popunjavanje obrasca na zvaničnom sajtu i po dolasku dodatno brzo testiranje o trošku putnika, koje iznosi 25 dolara.

Dominikana, Karibi Foto: Pixabay/martinstr

Dominikanska Republika

Bele peščane plaže, idealna temperatura mora i vazduha, koje se ne razlikuju puno i ekskluzivni smeštajni objekti, osnovne su karakteristike ove destinacije.

Paket aranžman od sedam noći i All Inclusive uslugu, uz avio prevoz se kreće u osnovnoj tarifi između 1.500 i 1.700 evra. Trenutno najskuplji paket aranžman za ovu destinaciju iznosi nešto više od 2.500 evra po osobi.

Maldivi

Grupa ostrva koje zapljuskuju vode Indijskog okeana jedna je od najpoznatijih egzotičnih destinacija. U najmanjoj zemlji na tlu Azije nalaze se brojna koralna ostrva, od kojih se neka nalaze na nadmorskoj visini nižoj od jednog metra, pa se zato Maldivi smatraju i najnižom zemljom na svetu.

Cene aranžmana za Maldive u nastupajućem periodu kreću se od oko 1.500 do oko 2.100 evra. U cenu je osim avio-karata i taksi, uz pripadajuće transfere, uračunato i sedam noćenja na bazi polupansiona u odabranom smeštaju. Ekskluzivniji smeštajni objekti u okviru tih paket aranžmana mogu koštati i više od 7.000 evra.

Meksiko

Počev od oko 1.600 evra pa do 2.700 evra košta po osobi osnovni paket, koji osim sedam noćenja u izabranom hotelu na bazi usluge All Inclusive uključuje i avionski prevoz, uz sve pripadajuće takse i transfere predviđene programom. Oko 4.000 evra iznosi sve to, ali u jednom od najekskluzivnijih meksičkih hotela sa šest zvezdica.

Sejšeli

Više od stotinu ostrva u Indijskom okeanu čine Sejšelski arhipelag. Osim po tirkizno plavom moru i plažama prekrivenim belim peskom, Sejšeli su poznati i po crnim stenama, budući da su neka od ostrva i granitnog porekla.

Cene paket aranžmana kreću se od oko 930 evra po osobi do nešto više od 1.550 evra. Cena je bazirana na usluzi sedam noćenja sa doručkom.

Izuzev avio-karte sa svim pripadajućim taksama, u cenu su uključeni i transferi koji su u skladu sa programom aranžmana. U zavisnosti od izbora smeštaja, predviđena je i mogućnost doplate za uslugu polupansiona u iznosu od oko 150 do oko 260 evra.

Zanzibar

Od oko 1.200 evra po osobi do oko 1.600 evra košta osnovni paket aranžman za Zanzibar. Sem sedam polupansiona, u cenu je uračunat i avio-prevoz sa pripadajućim taksama.

Ukoliko je u pitanju luksuzniji smeštaj i usluga na bazi All Inclusive, cene se kreću od oko 1.600 do oko 2.000 evra, a u jednom od najluksuznijih smeštaja cena paket aranžmana iznosi nešto manje od 2.800 evra. Troškovi vize iznose 50 američkih dolara.

Video: Nebo plavo poput safira, more čisto kao suza, bele plaže, zaljubljeni parovi: Naša verzija raja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA