• 12

STIŽE NOVA GENERACIJA KONDOMA: Meki, lagani i prijatni poput ljudske kože! (VIDEO)

Mnogi muškarci ne podnose prezervative, a i pojedine žene žale se da im oni umanjuju seksualno zadovoljstvo. U budućnosti to više neće biti problem

  • 12

Kondomi koji se u današnje vreme nalaze u prodaji najčešće su napravljeni od lateksa, materijala na koji su mnogi ljudi oba pola alergični i koji nije baš prijatan za finu i nežnu sluzokožu penisa i vagine. Zato, nije ni čudo što mnogi odbijaju da ih koriste.

Međutim, nova generacija prezervativa mogla bi da promeni svet! Istraživački tim s Volongong univerziteta trenutno radi na specijalnim kondomima napravljenim od takozvanih “teških hidrogelova”, biomaterijala sličnih onima koji se koriste u proizvodnji kontaktnih sočiva.

PrintScreen: YouTube/uownow

PrintScreen: YouTube/uownow

Naučnici tvrde da će novi kondomi ne samo štititi od polno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće, već će seks sa njima postati jedno zaista prijatno i fantastično iskustvo! Stvar je u tome što je ovaj materijal vlažan, mek i ima moć auto-lubrikacije, a po svojoj strukturi je sličan ljudskom tkivu, pa će korisnicima omogućiti da imaju nesmanjenu osetljivost tokom vođenja ljubavi.

PrintScreen: YouTube/uownow

PrintScreen: YouTube/uownow

Takođe, hidrogelovi su potpuno providni, pa samim tim i prijatni na oko. Takođe ovi kondomu su biorazgradivi, pa neće predstavljati nikakvu opasnost za životnu sredinu, što nije slučaj sa kondomima od lateksa.

Ovaj projekat redovnim stipendijama finansira “Bil i Melinda Gejts” fondacija, koja za cilj ima borbu protiv HIV-a, a ako se pokaže uspešnim, slavni milijarder će im donirati milion američkih dolara da započnu komercijalnu proizvodnju kondoma koji će spasiti čovečanstvo od ove opake bolesti.

(Telegraf.rs / TheVerge)

Komentari

  • Darko

    Koliko koštaju trojan kondomi? Da se naruče..

  • ramona

    Ahahahahahaa pa da nije isto sendvic sa folijom i bez folije xdd...

  • Aleksej

    Mrzim kurtone

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima