Nakon čitanja ovog teksta, više nikad nećete preskočiti SEKS!

Poznato je da je seks, osim što je zabavan, vrlo značajan i za naše zdravlje. Međutim, ove činjenice daće vam još razloga da ne preskačete seks

  • 9

Poznato je da svaka fizička aktivnost troši izvesne kalorije, pa tako i seks, no koliko je seks zaista ekifasan u poređenju sa ostalim fizičkim aktivnostima istražili su kanadski naučnici.

I ribanje poda zateže mišiće i troši kalorije

Oni su nedavno sproveli studiju koja je pokazala da seks sagoreva više kalorija nego, na primer, šetnja.

To znači da ne treba da osećate krivicu kad ceo dan provedete u krevetu sa svojom boljom polovinom, jer je to zapravo fitnes.

Studija je pokazala da seks mladih ljudi potroši prosečno 4,2 kalorije za minut kod muškaraca i 3,1 kaloriju kod žena. Kako prosečan seks parova, s predigrom, traje otprilike 24,7 minuta, to znači da osim užitka, žene mogu da potroše 69 kalorija, a muškarci 104 kalorije.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alexandre Jacques Foto-ilustracija: Profimedia/Alexandre Jacques

Ako brojite kalorije, to znači da su rezultati isti kao da ste otišli u šetnju. Međutim, nije važan samo broj kalorija potrošenih tokom seksa, već su tu i druge blagodati seksa za vaše zdravlje.

Tokom seksa se, zbog pojačanog lučenja endorfina, smanjuje nivo stresa, a podstiče i vaš imuni sistem. Osim toga, tokom seksa možete da menjate intenzitet, menjajući poze i ritam, čime ćete aktivirati i različite mišićne grupe i odraditi dobar aerobni trening.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Sve poze u kojima čučite odlične su za bolji tonus mišića vaših nogu i guze.

(Telegraf.rs / MojPortal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    2. jun 2015 | 17:38

    Ja skoro svaki dan imam seks, evo juce sam skoro imao seks i danas skoro :D.

  • Bro

    2. jun 2015 | 20:03

    A zato sam ja mrsav :D

  • fap_masina

    2. jun 2015 | 19:48

    Mesec dana smo imali sex od jednom do dva puta dnevno, nakon mesec dana sve dosadilo da sada jednom u 7 dana i sasvim dovoljno... Verovatno mi je dosadilo toliko sexa sa istom osobom (a verujem i njoj) i dalje mi je stalo do sexa ali sa drugom osobom... Dakle poenta je da previse sexa i nije dobro jer dodje do obostranog zasicenja. A tu dolazi i prevara onda je gotovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA