Zašto se muškarci lože na inteligentne, a žene se glupačama?

Kada ih pitate kakva je devojka iz njihovih snoca, pripadnici jačeg pola će inteligenciju staviti u sam vrh prioriteta, ponekad čak i iza fizičkog izgleda. No, kad je brak u pitanju, uvek nekako završe s ženama koje ne mogu da im pariraju obrazovanjem i pameću. U čemu je fora?

  • 16

Muškarce poput magneta privlače žene koje su inteligentnije od njih, jer su im one izazov. Međutim, kad je reč o svakodnevnom životu, za vezu ili brak radije će odabrati one manje inteligentne od njih samih.

Šta čini ženu privlačnom, a nisu GRUDI i GUZA?

Istraživači sa više američkih univerziteta sproveli su studiju u kojoj su muškaraci rešavali testove iz matematike i jezika, a potom odgovarali na pitanja o atraktivnosti raznoraznih lepih žena, od kojih su neke poznavali, a neke ne.

Ali, pre nego što bi videli devojku, najpre su im pokazali kakve je ona rezultate postigla iz testova, a koji su bili bolji od njihovih.

Ispostavilo se da su im daleko privlačnije devojke koje su pametnije od njih. No, samo ako su s njima na psihičkoj distanci, bez ikakve bliskosti, već da ih posmatraju i dive im se sa udaljenosti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

No, ako se radi o ženi s kojom su u intimnijim odnosima, tad im to što je pametnija nije toliko privlačno, jer se osećaju ugroženo. Takvu ženu doživljavaju kao pretnju i osećaju se uz nju manje muževno.

Istraživanja iz ranijih godina pokazala su da muškarcima smeta uspeh njihovih partnerki, odnosno osećaju se nelagodno u takvoj situaciji, jer to automatski interpretiraju kao svoj neuspeh. Iako inteligencija i uspeh nisu često povezani, momci se uz superiornije žene jednostavno ne osećaju dobro, piše Mic, prenosi 24 sata.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ipak, ako pogledamo oko sebe, između ostalog i vrlo poznate muškarce, mnogi su sreću pronašli s jakim i uspešnim ženama jer im je život s njima izazovniji. Na primer, Bred Pit i Anđelina Džoli ili Džordž Kluni i Alamudin.

Jedini zaključak jeste da nesigurni muškarci doživljavaju jake i pametne žene kao pretnju, dok ih sigurni u sebe vide kao izazov sa kojim ne samo da imaju hrabrosti, već i žele da se uhvate u klinč.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    22. oktobar 2015 | 09:43

    Глупости, уосталом као и вечина њихових истраживања. Свако њихово истраживање све људе поистовјећује. Ни један појединац нема исто размишљање о "избору супружника" , да не говорим о групи, или не дај Боже читавом народу. ПС нервира ме њихово генерализовање, и константно наметање...

  • gepard

    22. oktobar 2015 | 08:34

    Pre svega ko ne bi voleo da ima pored sebe "pametnu "ženu, i obratno - žena muskarca ? Nema goreg i težeg braka nego sa ogranicenom osobom,umisljenim, prepotentni, kojoj je najbolji prijatelji ogledalo,lenjost,nemar,aljkavost

  • Slikar

    23. oktobar 2015 | 08:49

    Samo da je dobra i da me voli pa neka je i pametna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA