POSLE 70 GODINA i 10.000 MILJA konačno je sreo svoju PRVU LJUBAV! (FOTO) (VIDEO)

Norvudova i Džojsina priča počela je u proleće 1944. godine u Londonu. Zabavljali su se nekoliko meseci, ali su se razdvojili kada je Norvud otišao u Francusku, kao učesnik Dana D, iskrcavanja u Normandiji

  • 9

Posle 10.000 milja dugog leta iz Virdžinije u Australiju, veteran Drugog svetskog rata konačno je sreo svoju ratnu devojku, pošto su se nedavno videli onlajn.

LJUBAV IZ DRUGOG SVETSKOG RATA: Dan zaljubljenih provešće zajedno posle 70 godina razdvojenosti! (FOTO)

Prvi put za više od 70 godina, Norvud Tomas (93), sreo je oči u oči Džojs Durant Moris (88), svoju davno izgubljenu prvu ljubav. Par je u početku ostao bez teksta, a onda su se zagrlili i poljubili u obraz.

- Ovo je najlepša stvar koja je mogla da mi se desi - rekao je Tomas za australijsku "TEN TV". Moris je odgovorila uz osmeh:

- Biće nam divno ove dve nedelje.

Par je isplanirao da zajedno provede Dan zaljubljenih.

Foto: Tanjug/AP/Bill Tiernan/The Virginian-Pilot Foto: Tanjug/AP/Bill Tiernan/The Virginian-Pilot

Podsetimo, Norvudova i Džojsina priča počela je u proleće 1944. godine u Londonu. Zabavljali su se nekoliko meseci, ali su se razdvojili kada je Norvud otišao u Francusku, kao učesnik Dana D, iskrcavanja u Normandiji.

Više od sedam decenija, par je vodio svako svoj život. Oboje su bili u braku. Moris je sada razvedena i živi u Australiji, a Tomasova žena je preminula pre nekoliko godina.


Par se ponovo pronašao prošlog novembra, kada je Džojsin sin našao kontakt Tomasovog sina. Sinovi su spojili roditelje Skajpom. A prvi telefonski poziv ih je oboje rasplakao.

- Kada me je oslovila sa Tomi, tako me je zvala, o, moj Bože, uzburkala je emocije koje su bile uspavane, dugo, dugo vremena - rekao je Tomas za "ABC News". - Sve ovo vreme uvek mi je bila na pameti, skrajnuta negde. I uvek je iskrsavala kao prijatna uspomena, a ispostavilo se da je i ona mislila na mene sve ovo vreme.

Iako Norvud nije siguran da li bi svoja snažna osećanja za Džojs nazvao ljubavlju, rekao je da je uzbuđen što će je videti ponovo u Australiji.

Tomasov put je omogućilo stotine ljudi koji su davali donacije onlajn pošto su pročitali priču o njima. A "Er Novi Zeland" nije naplatio njemu i sinu put, prvom klasom.

(Telegraf.rs / Izvor: abcnews.go.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    11. februar 2016 | 23:45

    Ovo je fenomenalno priča. Kada nešto mnogo, mnogo želiš, a uz to je obostrano, Bog nadje put. Volela bih da češće čitamo ovakve lepe, dirljiva priče. Bilo bi divno da ostatak života provedu zajedno. Sretno im bilo sastanje!

  • stvarno?

    12. februar 2016 | 00:03

    Internet je chudo

  • Mm

    12. februar 2016 | 15:46

    Ne razumem,ako su se toliko voleli zasto im je trebalo 70 godina da se opet vide?postojali su odavno drugi vidovi komunikacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA