Tri krizne situacije koje dovode do razvoda

Svaki brak prolazi kroz turbulentne periode, a ukoliko tada niste usmereni jedno na drugo i ukoliko niste iskreni i otvoreni, onda su vaše šanse da "preživite" minimalne. Obratite pažnju na krizne momente i naučite nešto za u buduće

  • 3

Život je pun preokreta, a mnogi ljudi na njih prilično burno reaguju. Ukoliko ste u vezi i dešava vam se neka krupna životna stvar, onda treba da povedete računa da se vaše emocije ne "prelivaju" na partnera, jer tako možete da izazovete gomilu bespotrebnih svađa, koje sigurno dovode do raskida.

Ako uradite OVO, upropastićete vezu u jednom potezu!

Postoje li pravi razlozi za raskid? Proverite, možda je i vas neko ostavio zbog ovih

Veza je "živi organizam" koji treba da se održava i "hraniti" sve vreme.

Nakon što prođe faza zaljubljenosti i "leptirića u stomaku", dolazi period u kojem na scenu stupaju kompromisi, razumevanje, komunikacija, piše Večernji list.

Ako to "ne naiđe na plodno tle", gotovo je izvesno da će problemi u vezi samo da rastu i teško ćete moći da ih savladate.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ali postoje i određene situacije u životu koje mogu da "preusmere struje" i tako prouzrokuju raspad veze.


Jedan od takvih primera je par koji je preživeo napad na Bostonskom maratonu. Oboje su zadobili povrede, ali stres, lečenje i sve ono što im je promenilo živote posle tog terorističkog napada, postavilo je njihov mladi brak na klimave noge. Oni ovo iskušenje nisu izdržali.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Postoje te ključne životne situacije, koje su same po sebi stresne i koje zbog toga mogu da doveu do razvoda.

Rođenje deteta

Posle venčanja, najsrećniji dan u životu svakog para donosi promenu na koju neki nisu spremni. Žrtva i potpuna promena svakodnevice, umor jednog ili oba roditelja i zapostavljanje partnera lako mogu da dovedu do problema u vezi. Posebno ako par nije bio spreman na dolazak novog člana porodice. Prema jednom istraživanju, objavljenom u časopisu "Journal of Family Psychology", 67 odsto parova priznalo je da su nezadovoljni odnosima s partnerom tokom prve tri godine od rođenja deteta. Do problema može da dođe i ukoliko jedan partner želi dete, a drugi ne.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Bolest

Bolest jednog od partnera može itekako da naruši odnose, jer, osim boli i stresa, oboljenja su uzroci i pada samopouzdanja. Neretko, sav "teret" brige i kućnih poslova padne na jednog partnera. Neki parovi mogu uspešno da se nose s takvim situacijama i da iz svega toga izađu još snažniji, dok drugi nemaju tu "snagu". Nedavno istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Ajova otkrilo je da su stope razvoda veće za šest odsto ako žena oboli od raka, bolesti srca ili pluća, dok stopa razvoda ne raste u slučajevima kada oboljevaju muškarci.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Gubitak posla

Gubitak posla je uvek stresan, ali ako posao izgubi muškarac, veće su verovatnoće da će u takvoj situaciji ostaviti ženu, pokazalo je istraživanje iz 2011. godine sprovedeno na Univerzitetu Ohajo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    5. maj 2016 | 09:57

    Svaki problem treba odmah resavati ne cekati da se gomilaju...iskren razgovor...razumevanje...tolerancija...i uspeh je tada zagarantovan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA