VEČNO PITANJE: Šta natera muškarca da se zaljubi baš u tu devojku?

Muškarci su neshvatljivi kada je ljubav u pitanju, bar tako kaže većina žena. Evo kako da razumete muško srce

  • 1

Za muškarce važi nepisano pravilo da se teško zaljubljuju, a kada se to i desi, mnogi oko njih se pitaju kako i zašto, pogotovo zainteresovane žene. Napokon ćete dobiti odgovor na ova pitanja.

Ako vam šalje neki od ovih signala, znajte da je gotov - zaljubio se!

U vezi ste, a ne izbija vam neko drugi iz glave? Evo kako da se izborite sami sa sobom!

Oduvek je bilo aktuelno pitanje kako se muškarac zaljubljuje u ženu. Različiti su odgovori, a najčešći su da je u pitanju pravi trenutak, ili da je pronašao određene kvalitete za kojima traga, ili da je u pitanju samo hemija, piše Net.

Mnogi stručnjaci se bave istraživanjem ove teme, a ovaj put otkrivaju žašto se muškarac zaljubljuje baš u tu određenu ženu, a ne neku drugu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Mora da ga osvoji "ukupan paket"

- Pod "celim paketom" se podrazumeva njena ličnost, njen mozak, telo, miris, njena nepoznata, tajanstvena privlačnost. Njegov mozak mora da registruje da ne može da živi bez nje, da ona mora da bude deo njegove budućnosti - kaže Luan Brizendin, neuropsihijatar i autor knjige "Muški mozak".

Oseća da može da je usreći

- Ono što muškarac i žena žele je isto, žele da osete povezanost, privlačnost i strast. Muškarac traži ženu s osmehom. Povezuje se sa ženom kada oseti da uspeva da je učini srećnom. Žena treba manje da se fokusira na to da usrećuje muškarca, a više na to kako on nju da usreći - objašnjava Džon Grej, autor serije knjiga "Mars - Venera".


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Sve je deo putovanja

- Većina ljudi zaljubljivanje tumači kao slučaj srećnih okolnosti, ali u duhovnom smislu to nije okolnost, već ulazna tačka za večna ljubavna putovanja - izjavio je Dipak Čopra, autor knjige "Duhovna rešenja: Odgovori na najveće životne izazove".

Zbog toga kako se oseća pored nje

- Muškarac se zaljubljuje kada se uz ženu oseća kao superheroj, kada se oseća prihvaćenim, cenjenim i shvaćenim. Kada utvrdi da može da vas usreći biće vaš. I tome dodajte da ste mu jako privlačni - kaže Bobi Palmer, instruktor za veze i direktor organizacije "Date Like a Grownup".

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Kada je ona otvorena za ljubav

- Muškarac se zaljubljuje kada mu šaljete signale da zaista tražite i da ste spremni za trajnu ljubav. Znakovi koje emitujete su svuda i manifestuju se kao dozvola da budete ranjivi i da pokažete ko ste stvarno. Možete da pokažete da li ste sigurni u sebe i znate li šta želite od života. Drugi ključni element koji pokazuje da ste spremni za ljubav je da iskazujete veliko poštovanje, za sebe i njega. Muškarci žele da znaju da vi mislite da su vredni ljubavi. Takođe, treba da vide da znate da zaslužujete ljubav. Muškarac će se zaljubiti u nekoga ko je otvoren, društven i spreman da bude voljen - objašnjava psiholog dr Šenon Kolakovski.

Kompletna je osoba

- Odgovor ne zvuči seksi, ali muškarac se zaljubljuje kada njegova osećanja dođu do kritične tačke. Provodi vreme sa njom i uviđa da je ljubazna, puna ljubavi, privržena, verna, zabavna, seksi i pozitivnog duha u kvalitetima koje imaju određenu težinu. Jednog dana pomisli: "Opa, ja volim ovu ženu!". Možda neće znati zašto, ali su je njegovo srce i mozak videli na dublji način - opisuje Grent Lengston  za "e-Harmony".

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Spremna je da prihvati igru života

- Pronalazak osobe koja se uklapa u njegov život bez velikih promena je važno za svakog muškarca. Oni možda vole da šmekaju ful doterane žene, ali takve sigurno neće da ožene. Spremnost da žena prihvati izazove, proba egzotičnu hranu koju on voli, isproba sport kojim se bavi, obiđe mesta na koja on odlazi, definitivno će uticati da se muškarac jako zaljubi. To ne znači da morate voleti sve što on voli, ali bar budite spremni da probate - Izjavila je Katlija Šrekenštajn, urednik "Weddingbee".

Sličnosti se privlače

- Privlačnost, kompatibilnost, i čartobna iskra zbog koje mislite da je neko stvoren samo za vas je ključ zaljubljivanja - kaže Erina Li, naučnik.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Postoje svrha i strast

- Nijedna emocija nije toliko misteriozna kao ljubav. U svojoj srži, do zaljubljivanja vas dovodi vaša želja za srećom. Često je podstaknuta telesnom privlačnošću, a trajaće zahvaljujući dubokom povezivanju zbog kojeg će se muškarac osećati potrebno, ispunjeno, privlačno, energično i voljeno - kaže Barbara Vakmen, instruktor života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kibole

    2. jun 2016 | 15:03

    Kad bih morao da navedem samo jedan razlog, to bi bilo najteze pitanje na svetu...Volim te Ivana <3

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA